Η Κουβανή κάτοχος αρκετών μεταλλίων σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες, Γιαρέλις Μπαριός, σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με 68.03μ στη δισκοβολία, κατά τη διάρκεια των αγώνων του εθνικού κουβανικού πρωταθλήματος στίβου.

Ο Γκιγιέρμο Μαρτίνες, κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του δυνατού ανέμου και να κάνει βολή στα 82.72μ στον ακοντισμό, ενώ η Ίπσι Μορένο με 73.50μ και ο Ρομπέρτο Γιάνετ με 77.08μ είχαν πολύ καλές εμφανίσεις στη σφυροβολία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλοι κορυφαίοι Κουβανοί αθλητές, όπως οι Ντάιρον Ρόμπλες, Αλέξις Κοπέλο και Γιαργκέλις Σαβίνιε προτίμησαν να μην συμμετάσχουν στους αγώνες προκειμένου να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στην προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

«Το καλό αποτέλεσμα που είχα δείχνει ότι είμαι στο σωστό δρόμο. Ανεβαίνω στο βάθρο των νικητών στα μεγάλα πρωταθήματα από το 2007, αλλά μου λείπει το χρυσό μετάλλιο. Εργάζομαι σκληρά για να κερδίσω και αυτό το μετάλλιο, πριν στήσω τη δική μου οικογένεια», δήλωσε η Μπαριός, που έγινε η 5η Κουβανή δισκοβόλος που περνά τα 68μ.

Η Μπαριός είναι δεύτερη στη φετινή λίστα των παγκόσμιων επιδόσεων μετά τη Γερμανίδα Ναντίν Μέλερ που έκανε 68.89μ στις 18 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης