Στίβος: Ευθύνες στο ΕΣΚΑΝ καταλογίζει ο Κουτσιώρας για τη μη αναγνώριση του παγκόσμιου ρεκόρ της Τζένγκο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020, 20:52
 Στίβος: Ευθύνες στο ΕΣΚΑΝ καταλογίζει ο Κουτσιώρας για τη μη αναγνώριση του παγκόσμιου ρεκόρ της Τζένγκο

Με δήλωσή του στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, καταλογίζει ευθύνες στο Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) για την αρνητική εξέλιξη, της μη αναγνώρισης ως παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων της επίδοσης της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό με 63.96 την 1η Αυγούστου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξήχθη στα Ιωάννινα.

Ο Γιάννης Κουτσιώρας αναφέρει πως «το ΕΣΚΑΝ δεν επέλεξε να στείλει κλιμάκιο δειγματοληπτών στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι», πως «η αθλήτρια ταξίδεψε την επόμενη ημέρα στην Πάτρα και υποβλήθηκε σε έλεγχο εκεί, εντός 24 ωρών από τη διεξαγωγή του αγώνα», ενώ στο τέλος εκτιμά πως «τόσο η αθλήτρια όσο και η Ομοσπονδία δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο» και εύχεται «ότι το θέμα θα επανεξεταστεί».

Αναλυτικά, ο εθνικός προπονητής, Γιάννης Κουτσιώρας, δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ: «Εκφράζω τη μεγάλη μου λύπη για την απόφαση της WA να μην αναγνωριστεί το παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο. Η αθλήτρια ήταν από την πρώτη στιγμή διαθέσιμη για να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ και δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για την τόσο δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

Η πραγματικότητα είναι ότι το ΕΣΚΑΝ δεν επέλεξε να στείλει κλιμάκιο δειγματοληπτών στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι, ενώ όλες οι προσπάθειες που κάναμε, σε συνεργασία με τον κύριο Στάθη Κουκέα συντονιστή επιστημονικής επιτροπής του ΕΣΚΑΝ, αμέσως μετά την επίτευξη του ρεκόρ για να πραγματοποιηθεί έλεγχος την ίδια ημέρα, με κλιμάκιο δειγματοληπτών είτε από τη Θεσσαλονίκη, είτε από την Πάτρα, για τεχνικούς λόγους - και χωρίς ευθύνη του ΣΕΓΑΣ- , δεν απέδωσαν. Έτσι, η αθλήτρια ταξίδεψε την επόμενη ημέρα στην Πάτρα και υποβλήθηκε σε έλεγχο εκεί, εντός 24 ωρών από τη διεξαγωγή του αγώνα.

Η WA θα ενημερωθεί άμεσα για τα πραγματικά περιστατικά, που καταδεικνύουν ότι τόσο η αθλήτρια όσο και η Ομοσπονδία δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο και ελπίζω ότι το θέμα θα επανεξεταστεί».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020, 20:54