Η Ραφαέλα Σπανουδάκη αποκλείσθηκε από τον ημιτελικό των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Ελληνίδα σπρίντερ, έτρεξε στην 5η προκριματική σειρά και από την δεύτερη διαδρομή, που θεωρείται από τις χειρότερες στην «κούρσα της μίας ανάσας».

Η Σπανουδάκη, τερμάτισε 5η με επίδοση 11:45 και έμεινε εκτός συνέχειας στην κορυφαία διοργάνωση, καταλαμβάνοντας την 35η θέση στην τελική κατάταξη, ανάμεσα στις 54 αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο αγώνισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πρώτη θέση στην σειρά της Σπανουδάκη, πήρε με 10.84 η Τζαμαϊκανή Σέλι Αν Φρέϊζερ Πράις, η οποία είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Ωστόσο, την καλύτερη επίδοση των προκριματικών, σημείωσε η Ζοζέ Μαρί Ταλού από την Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία με 10.78 κατέρριψε το ρεκόρ Αφρικής.

Χωρίς να «φορτσάρει» ενόψει ημιτελικών, η συμπατριώτισσα της Φρέϊζερ Πράϊς, Ελέϊν Τόμπσον, τερμάτισε σε 10.82. Αυτές οι τρεις, είναι τα φαβορί για τις τρεις θέσεις του βάθρου, ενώ οι άλλες τρεις αθλήτριες, οι οποίες «κατέβηκαν» τα 11 δευτερόλεπτα και -εκτός απροόπτου- μπορούν να διεκδικήσουν μαζί με τις προαναφερθείσες, ένα μετάλλιο, είναι οι Ελβετίδες, Αϊλα Ντελ Πόντε (10.91) και Μουζίνγκα Καμπούντζι (10.95), καθώς και η Βρετανή, Ντάριλ Νέϊτα (10.96).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δήλωσε μετά τον αγώνα:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης