Όπως συνέβη και στο Παρίσι, έτσι και τώρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, οι Δημήτρης Χονδροκούκης και Κώστας Μπανιώτης πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του ύψους.

Οι δύο Έλληνες άλτες ξεπέρασαν τα 2.29μ. κι έτσι βρέθηκαν ανάμεσα στους συνολικά δέκα αθλητές που προκρίθηκαν στον τελικό, ανεξάρτητα αν το όριο ήταν στα 2.32μ.. Ο τελικός του ύψους θα διεξαχθεί αύριο στις 15.30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα έχω άγχος»

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης λίγο μετά την πρόκρισή του στον τελικό του ύψους δήλωσε:
«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Ζορίστηκα αρκετά και έκανα μεγάλη προσπάθεια. Το γήπεδο είναι σκληρό γεγονός, που δυσκολεύει τον αγώνα μας. Ο τελικός είναι ένας άλλος αγώνας. Πάω χωρίς άγχος, όπως έκανα και στον προκριματικό», ενώ στη συνέχεια σχολίασε την ατμόσφαιρα στις εξέδρες: «Όταν έχει κόσμο στις εξέδρες και το κλίμα είναι ζεστό, είναι λογικό να αισθάνεσαι όμορφα, σου δίνει επιπλέον ώθηση».

«Νιώθουμε να κάνουμε κάτι σημαντικό για τη χώρα»

Από την πλευρά του, ο Μπανιώτης δήλωσε: «Είναι σημαντικό για τη χώρα μας να μετέχουν δύο αθλητές στον τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης. Εμείς από την πλευρά μας νιώθουμε ότι κάνουμε κάτι σημαντικό για τη χώρα μας. Ήταν ένας δύσκολος προκριματικός. Πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα και συμμετοχή σε τελικό. Έκανα κάποια τεχνικά λαθάκια, όμως τα λάθη είναι μέρος του αγώνα. Πιστεύω πως θα γίνει ένας δυνατός τελικός, χαίρομαι που θα είμαι και εγώ εκεί».

Η δεκάδα του τελικού
Ραούλ Σπανκ (Γερμανία) 2.29μ.
Δημήτρης Χονδροκούκης (Ελλάδα) 2.29μ
Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ (Κατάρ) 2.29μ
Γκουεβόι Ζανγκ (Κίνα) 2.29μ.
Τρέβορ Μπάρι (Μπαχάμες)2.29μ
Ρόμπερτ Γκράμπαρζ (Μ.Βρετανία) 2.29μ
Τζέσε Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 2.29μ.
Ιβάν Ουχόφ (Ρωσία) 2.29μ
Αντρέι Σιλνόφ (Ρωσία) 2.29μ
Κώστας Μπανιώτης (Ελλάδα) 2.29μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης