Δύο πρόσωπα παρουσίασε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κόντρα στη Ρωσία, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, στο μεταξύ τους φιλικό που διεξήχθη στο «Καραϊσκάκη», ενόψει της προετοιμασίας της για τα τελικά του EURO 2012.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, η οποία βρέθηκε να χάνει μόλις στο 2′, μετά το γκολ του Σιρόκοφ, στο πρώτο ημίχρονο πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και θα μπορούσε να δεχθεί κι άλλα τέρματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επανάληψη ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά του Κατσουράνη στο 60′, ενώ θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, καθώς είχε  δοκάρι με τον Γκέκα.

Με τη σημερινή ισοπαλία, πάντως, η εθνική μας ομάδα διεύρυνε το αήττητο σερί που έχει με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της, ούσα αήττητη στα τελευταία 17 παιχνίδια της.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με γκολ από τα… αποδυτήρια για τη Ρωσία ξεκίνησε η φιλική αναμέτρηση στο «Καραϊσκάκη».

Η εθνική μας ομάδα μπήκε αρκετά χαλαρά στον αγωνιστικό χώρο και το… πλήρωσε, αφού μόλις στο 2’, ο Ζιρίκοφ έπιασε το σουτ, και η μπάλα κόντραρε στον Παπασταθόπουλο, καταλήγοντας στο βάθος της εστίας του Τζόρβα.

Το γκολ της Ρωσίας

Στη συνέχεια η εθνική μας κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, πέτυχε τρία γκολ, που ακυρώθηκαν ορθώς ως οφσάιντ, ωστόσο τα αμυντικά της κενά έβγαζαν… μάτια και ως εκ θαύματος δεν δεχτήκε και δεύτερο τέρμα.

Στην επανάληψη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε τα ηνία του αγώνα και απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 50’, όταν μετά από το γύρισμα του Σαλπιγγίδη, λίγο έλειψε ο Μπερεζούτσκι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος συνέχισε να πιέζει τους ρώσους για την ισοφάριση και πέντε λεπτά αργότερα το σουτ του Σαμαρά απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο Σούνιν.

Και αφού στο 58’ ο Τζόρβας νίκησε σε τετ α τετ τον Κοκόριν και δεν έγινε το 0-2, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να κάνει το 1-1 στο 60’.

Μετά από το λάθος του Ζιρκόφ, οι Σαλπιγγίδης, Γκέκας και Τζιόλης γύρισαν εξαιρετικά τη μπάλα και αποδέκτης της έγινε ο Κατσουράνης, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά στην «καρδιά» της ρωσικής άμυνας, φέρνοντας το ματς στα ίσα (όπως έδειξε το ριπλέι ο μέσος του Παναθηναϊκού ήταν σε θέση οφσάιντ).

Μάλιστα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε μία ανάσα από το 2-1, ωστόσο η κεφαλιά του Γκέκα, μετά το κόρνερ του Φωτάκη, χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Μαλαφέεβ, ο οποίος μπλόκαρε στη συνέχεια.

Το γκολ της Εθνικής μας

Κίτρινες: Κατσουράνης

Τζόρβας , Τοροσίδης, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης (88΄ Μάκος), Φωτάκης (81΄ Λυμπερόπουλος), Καραγκούνης (46΄ Τζιόλης), Σαλπιγγίδης (68΄ Κονέ), Σαμαράς (46΄ Χαριστέας), Γκέκας (77΄ Μήτρογλου).

Ρωσία (Ντικ Άντβοκατ): Μαλαφέεφ (46΄ Σούνιν), Ανιουκόφ, Β.Μπερεζούτσκι (46΄ Α. Μπερεζούτσκι), Ιγκνιάσεβιτς, Ζιρκόφ (67΄ Σίσκιν), Ζιριάνοφ (79΄ Γκλουσάκοφ), Ντενίσοφ, Σιρόκοφ (84΄ Μπιλιαλεντίνοφ), Τζιούμπα (46΄ Κοκόριν), Αρσάβιν, Τζαγκόεφ.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης