Η Ρεάλ Μαδρίτης «άγγιξε» το θαύμα στον επαναληπτικό με την Ντόρτμουντ, για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξήχθη τη Μεγάλη Τρίτη στο «Μπερναμπέου», ωστόσο εν τέλει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης κατέληξε σε γερμανικά χέρια.

Οι «μερένχες», με τέρματα των Μπενζεμά (83′) και Σέρχιο Ράμος (89′) στα τελευταία λεπτά, έφτασαν μία… ανάσα από την ανατροπή του 4-1, με το οποίο είχαν ηττηθεί στη Βεστφαλία, εντούτοις δεν κατάφεραν να πετύχουν και το πολυπόθητο τρίτο γκολ, με αποτέλεσμα το υπέρ τους 2-0 να μην είναι αρκετό για να της δώσει την πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον οι «κιτρινόμαυροι» της Βεστφαλίας, που προκρίθηκαν σε τελικό της διοργάνωσης, μετά από 16 χρόνια (σ.σ.: το 1997 είχαν κατακτήσει το τρόπαιο, επικρατώντας με 3-1 της Γιουβέντους) περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους, που θα προκύψει από τον άλλο ημιτελικό, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν (σ.σ.: 4-0 είχαν επικρατήσει στο πρώτο ματς οι Βαυαροί).

Ο αγώνας
Δαιμονιώδης ήταν ο ρυθμός του ματς στο ξεκίνημα του, με τη Ρεάλ να ψάχνει ένα γρήγορο γκολ, το οποίο ωστόσο δεν ήρθε ποτέ, μολονότι οι παίκτες του Μουρίνιο βρέθηκαν μία… ανάσα από το 1-0 σε τρεις περιπτώσεις.

Στο 4΄ και στο 9΄ο Βαϊντενφέλερ βγήκε νικητής στα τετ-α-τετ με τους Ιγκουαΐν και Ρονάλντο, ενώ στο 14΄ ο Οζίλ έχασε την ευκαιρία του παιχνιδιού, όταν σχεδόν σε κενή εστία δεν μπόρεσε να βρει στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια και η Ντόρτμουντ είχε κι αυτή κλασικότατη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, κάτι που αν συνέβαινε, θα απέφευγε τα… καρδιοχτύπια στα τελευταία λεπτά, όταν και… ξύπνησε η «βασίλισσα».

Στο 50’ ο μεγάλος πρωταγωνιστής των «κιτρινόμαυρων» στο πρώτο ματς, ο Λεβαντόφσκι (σ.σ.: είχε πετύχει καρέ τερμάτων) με ένα ξερό σουτ «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Λόπεθ, ο οποίος επενέβη σωτήρια 12 λεπτά αργότερα, αποκρούοντας σουτ του Γκουντογκάν από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 76΄ η Μπορούσια είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Λεβαντόφσκι να πλασάρει πάνω στους αμυντικούς της Ρεάλ που είχαν κάνει «τείχος». Για να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά, όταν η «βασίλισσα» πέτυχε δύο γκολ, αγγίζοντας το.. θαύμα, ήτοι την ανατροπή του 4-1.

Οι «μερένχες» άνοιξαν το σκορ στο 83΄ με τον Μπενζεμά, που παραβίασε την εστία των Γερμανών με πλασέ, μετά από ασίστ του Οζίλ (1-0).  Σε εκείνο το σημείο η Ντόρτμουντ κατέρρευσε και στο 88΄ ο Σέρχιο Ράμος έβαλε… φωτιά στον ημιτελικό, όταν με δυνατό σουτ από ασίστ του Μπενζεμά πέτυχε το 2-0.

Τελικά η Μπορούσια άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι και πήρε το εισιτήριο για το Λονδίνο, όπου ενδέχεται να αντιμετωπίσει την «συμπατριώτισσά» της, Μπάγερν, η οποία έχει σαφές προβάδισμα πρόκρισης, μετά το 4-0 επί της Μπαρτσελόνα στο Μόναχο.

Κίτρινες
: Κοεντράο, Ράμος, Κεντίρα – Γκουντογκάν, Μπέντερ, Βαϊντενφέλερ

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο): Λόπεθ, Εσιέν, Ράμος, Βαράν, Κοεντράο (57΄ Κακά), Τσάμπι Αλόνσο (67΄ Κεντίρα), Μόντριτς, Οζίλ, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαϊν (57΄ Μπενζεμά)

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (90΄ Σαντάνα), Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι, Ρόις, Γκέτσε (14΄ Γκροσκρόιτς), Λεβαντόφσκι (87΄ Κελ).

Το πρώτο γκολ της Ρεάλ

Το δεύτερο γκολ της Ρεάλ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης