Ο Γιώργος Τρέμος κατόρθωσε να προκριθεί στον αυριανό τελικό της δισκοβολίας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου νέων (έως 22 ετών) επιτυγχάνοντας, με 58,06μ., την 7η επίδοση του προκριματικού.

Ο 22χρονος αθλητής, που με 60,33μ. είχε την 10η ατομική επίδοση στους 28, ήταν αρχικά πολύ αγχωμένος και νευρικός, αλλά, σταδιακά, κατάφερε να ηρεμήσει και να ρίξει σύμφωνα με τις μεγάλες δυνατότητές του. Οι βολές του ήταν, κατά σειρά, 50,25 – 56,02 – 58,06μ. Το όριο πρόκρισης (58,50μ.) το πέρασαν μόνο πέντε. Η 12άδα έκλεισε με 57,03μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ετοιμαζόμουν τρία χρόνια γι’ αυτή την διοργάνωση. Ηλθε η μεγάλη στιγμή. Και ο σπουδαιότερος αθλητής, στον αγώνα – στόχο έχει άγχος. Ο μεγάλος αθλητής, όμως, φαίνεται από το πώς αντιδρά στον αγώνα. Αντέδρασα καλά. Είμαι καλά και στον τελικό θα πάω για ατομικό ρεκόρ και ό,τι βγει σε θέση», είπε μετά τον αγώνα ο αθλητής του Δημήτρη Μιχελαράκη.

Αύριο το απόγευμα θ’ αγωνισθούν στον τελικό του επί κοντώ οι Κατερίνα Στεφανίδη και Λορέλα Μάνου. Η εθνική ανδρών των 4Χ100μ. (τέσσερις εκ των Μιχ. Δαρδανελιώτη, Κ. Κουτσουκλάκη, Στρ. Φραγγούλη, Λυκ. Τσάκωνα και Ι. Ρουσσάκη) θα μετάσχει στον προκριματικό. Η σύνθεσή της θ’ αποφασισθεί σήμερα το βράδυ, μετά τον τελικό των 200μ.

*Ο Γάλλος, κορυφαίος τριπλουνίστας του κόσμου, Τεντί Ταμγκό δεν αγωνίσθηκε στον προκριματικό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής αποστολής, ο Ταμγκό δήλωσε: «Εκανα προθέρμανση και ετοιμαζόμουν για το πρώτο άλμα. Ενοιωσα μπλοκάρισμα και πόνο στον αστράγαλο. Μετά την ιατρική εξέταση, φαίνεται πως μπορεί να είναι κάκωση». Η φύση της κάκωσης θα συγκεκριμενοποιηθεί έπειτα από μαγνητική τομογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης