Το εισιτήριο για τον τελικό του ύψους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Παρίσι κατάφεραν να πάρουν οι Κώστα Μπανιώτη και Δημήτρης Χονδροκούκης. Οι δύο αθλητές έγιναν οι πρώτοι Έλληνες που κατάφεραν να μπουν μαζί στον τελικό διοργάνωσης.

«Το ξέραμε ότι θα είναι δύσκολος ο προκριματικός. Πίστευα ότι εάν περνούσα τα 2,27μ με την πρώτη θα μπορούσα να είμαι στον τελικό. Αυτή είναι όμως η γοητεία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τελικά δεν χρειάστηκε να ανέβει ο πήχης στα 2,30μ γιατί η οκτάδα είχε ξεκαθαρίσει και από τα 2,27 μέτρα. Είναι πολύ σημαντικό που θα είναι και ο Δημήτρης στον τελικό. Είναι μεγάλη υπόθεση για το ύψος να έχει δύο Έλληνες στην οκτάδα», είπε ο Μπανιώτης και συνέχισε αναφερόμενος στον τελικό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκεί όλα είναι ανοιχτά. Υπάρχουν πιο έμπειροι αθλητές από εμένα. Το σίγουρο είναι ότι θα μπω μέσα για να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Δεν θέλω να δημιουργήσω προσδοκίες στον εαυτό μου και τελικά να αποτύχω. Στον τελικό υπάρχει ο Ούκοφ που είναι ικανός για το καλύτερο και πιστεύω ότι τα μετάλλια θα κριθούν στα 2,32 μέτρα».

Από την άλλη ο Δημήτρης Χονδροκούκης στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση όπου μετέχει στην κατηγορία των ανδρών κατάφερε να ισοφαρίσει το ατομικό του ρεκόρ και να πάρει την πρόκριση στον τελικό.

«Υπολόγιζα ότι θα χρειαστεί να κάνω 2,27μ για να είμαι στον τελικό. Είχα αρκετό άγχος για τον προκριματικό. Τώρα στον τελικό θα μπω πιο απελευθερωμένος και με λιγότερο άγχος», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης