Η Γερμανία είναι η δεύτερη ομάδα, που προκρίθηκε από το δεύτερο όμιλο του Euro 2008. Τα “πάντσερ”, επικράτησαν – όπως αναμένονταν- με 1-0 της Αυστρίας και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του τουρνουά. Αντίθετα, το Euro 2008 έμεινε χωρίς εκπρόσωπο των διοργανωτών, αφού μετά την Ελβετία και η Αυστρία έμεινε εκτός συνέχειας.

Στο πρώτο μέρος οι Γερμανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Γκόμεζ αστόχησε μέσα από την μικρή περιοχή. Μετά την κακή αρχή οι συνδιοργανωτές ανέβασαν ρυθμούς, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Λέμαν. Τα πολλά νεύρα, οι εντάσεις και οι σκληρές μάχες ήταν τα χαρακτηριστικά του πρώτου μέρους και στο 40’, μετά από λογομαχία του Γιάκιμ Λεβ με τον Γιόζεφ Χικερσμπέργκερ, ο διαιτητής Μεχούτο Γκονζάλεθ απέβαλε και τους δύο, με αποτέλεσμα οι ομάδες να συνεχίσουν με τους προπονητές τους στην εξέδρα. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ αντάλλαξε θερμή χειραψία με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Γερμανίας, καθώς ο δεύτερος ανέβηκε στα επίσημα του “Έρνστ Χάπελ”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γερμανία μπήκε δυνατά και προηγήθηκε στο 49ο λεπτό. Ο Μίκαελ Μπαλάκ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μάχο και έστειλε την μπάλα στο αριστερό “γάμα” της εστίας του. Στο 68’, η Γερμανία θα μπορούσε να κάνει δύο τα τέρματά της, αλλά στη συνεργασία του Ποντόλσκι με τον Λαμ, ο Γκονζάλεθ ακύρωσε λανθασμένα τη φάση σαν οφσάιντ. Στην επόμενη φάση με κεφαλιά του Κιέναστ, η Αυστρία επισκεύτηκε για πρώτη φορά την περιοχή της Γερμανίας στο δεύτερο ημίχρονο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων έγινε στο 84’, με τον Χόφερ να σουτάρει άουτ από το ύψος της περιοχής.

Γκολ: 49’ Μπάλακ

Κίτρινες κάρτες: Στράντζλ, Χόφερ, Ίβανσιτς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυστρία (Γιόζεφ Χικερσμπέργκερ): Μάχο, Γκάρικς, Πόγκατετς, Χίντεν (55’ Λάιτγκεμπ), Στραντζλ, Φουχς, Κορκμάζ, Χάνρικ (67’ Κίεναστ), Αουφχάουζερ (63’ Ζόιμελ), Ίβανσιτς, Χόφερ.

Γερμανία (Γιοακιμ Λεβ): Λέμαν, Φρίντριχ, Μερτεζάκερ, Μετσέλντερ, Λαμ, Μπάλακ, Φρινγκς, Ποντόλσκι (83’ Νόιβιλ), Φριτζ (90’ Μπορόφσκι), Κλόζε, Γκόμεζ (60’ Χίτζλσπέργκερ).

Διαιτητής: Μανουέλ Μεχούτο Γκονζάλεθ (Ισπανία)

Γήπεδο: “Ερνστ Χάπελ”, Βιέννη

photos: http://www.euro2008.com/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης