Στη λίστα των 10 πιο ακριβοπληρωμένων παικτών μπάσκετ της Ευρώπης που δημοσίευσε το «ballineurope.com» (ευρωπαϊκό ESPN) συμπεριλαμβάνονται οι Βασίλης Σπανούλης, Δημήτρης Διαμαντίδης και Μάικ Μπατίστ.

Οι τρεις από τους δέκα παίκτες του σχετικού πίνακα δηλαδή, προέρχονται από το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ τρεις παρουσίες έχει και η Τουρκία, δύο η Ισπανία και ισάριθμες η Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «V-SPAN» βρίσκεται στην 7η θέση με ετήσιες απολαβές στον Ολυμπιακό 2,4 εκατ. ευρώ, ενώ στην 8η φιγουράρει το όνομα του αρχηγού του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη, που λαμβάνει 2 εκατ. ευρώ ετησίως. Όσον αφορά στον Μάικ Μπατίστ, καταλαμβάνει την 9η θέση, καθώς λαμβάνει 1,9 εκατ. ευρώ.

Η δεκάδα ολοκληρώνεται με έναν πρώην «δικό μας», τον Μίλος Τεόντοσιτς που άφησε τον Ολυμπιακό για τα 1,9 εκατ ευρώ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με δεδομένο ότι το συμβόλαιό του ήταν δυσβάσταχτο για τη διοίκηση της ομάδας του Πειραιά, με τα νέα οικονομικά δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απουσιάζει από τη φετινή λίστα των ακριβοπληρωμένων παικτών ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος τις τρεις τελευταίες σεζόν (πριν υπογράφει φέτος στη Μακάμπι) κέρδιζε 3 εκατ. ευρώ ανά αγωνιστική περίοδο, στο λιμάνι, ποσό ανέγγιχτο από οποιονδήποτε άλλο αθλητή σε οποιοδήποτε άθλημα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πίνακας των δέκα πιο ακριβοπληρωμένων παικτών του μπάσκετ στην Ευρώπη (ετήσιες απολαβές):

1. Ντερόν Γουίλιαμς (Μπεσίκτας) 3,5 εκ. ευρώ

2. Μεχμέτ Οκούρ (Τουρκ Τέλεκομ) 3,5 εκ. ευρώ

3. Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) 3 εκ. ευρώ

4. Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ Μ.) 2,7 εκ. ευρώ

5. Ερσάν Ιλιασόβα (Εφες Πίλσεν) 2,7 εκ. ευρώ

6. Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα) 2,5 εκ. ευρώ

7. Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) 2,4 εκ. ευρώ

8. Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) 2 εκ. ευρώ

9. Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός) 1,9 εκ. ευρώ

10. Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) 1,9 εκ. ευρώ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης