Ο βασικός στόχος για τους Απόστολο και Νίκο Γκουντούλα ήταν η πρόκριση στη δωδεκάδα της δικώπου, κάτι που οι Έλληνες κωπηλάτες κατάφεραν. Ο χρόνος τους 6:21.46 δεν ήταν γρήγορος, αλλά όπως δήλωσε από το Λονδίνο, ο Νίκος Γκουντούλας: «συνήθως έτσι γίνεται στην πρώτη κούρσα. Από τη στιγμή που είχαμε εξασφαλίσει την πρόκριση στη δωδεκάδα συνεχίσαμε με ένα πιο ήπιο ρυθμό».

Ο αδελφός του, Απόστολος Γκουντούλας συμφώνησε: «Στόχος ήταν η δωδεκάδα και έπρεπε να γλιτώσουμε τους επαναληπτικούς. Σπάνια είναι γρήγορη η πρώτη κούρσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για την παρουσία 30 χιλιάδων φιλάθλων στο κωπηλατοδρόμιο του Ιτον σήμερα, ο Νίκος Γκουντούλας σχολίασε: «Έχουμε τρέξει σε παρόμοιες συνθήκες, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Νέα Ζηλανδία. Στον προκριματικό γύρο δεν περιμέναμε τόσο κόσμο εδώ στη λίμνη Ντόρνι… είναι αλήθεια. Αν και ξέρουμε τι σημαίνει εδώ η κωπηλασία. Το βρετανικό κοινό είναι συγκλονιστικό και αυτό αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για όλους μας».

Πρώτη συμμετοχή για τα αδέλφια Γκουντούλα σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Απόστολος, δήλωσε: «Εμείς δεν ζούμε στο Ολυμπιακό χωριό. Εμείς μένουμε στο κωπηλατικό χωριό. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα. Είμαστε εμείς και εμείς! Όλοι οι αθλητές της κωπηλασίας δηλαδή που γνωριζοματε καλά μεταξύ μας από τα παγκόσμια πρωταθλήματα».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης