Πετυχαίνοντας μία επαγγελματική επί του Ηρακλή ο Ολυμπιακός έκανε «ποδαρικό» με το δεξί στο 2011.

Η ομάδα του Πειραιά, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League, επικράτησε με 2-0 του Ηρακλή, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Παναθηναϊκό στους πέντε βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φουστέρ στο 32’ άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους, ενώ ο Πάντελιτς στο 82’ «κλείδωσε» τη νίκη τους, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Αξίζει να σημειωθεί ο «γηραιός» έμεινε με δέκα παίκτες στο 73′, λόγω αποβολής του Σολτάνι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Απέναντι σ’ έναν Ηρακλή, που κατέβηκε με σαφέστατους αμυντικούς προσανατολισμούς, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 6′, όταν μετά από ωραία συνεργασία των Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ και Μιραλάς, ο Φουστέρ σούταρε πάνω στον Ελευθερόπουλο.

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πολλές ευκαιρίες, καθώς η άμυνα του «γηραιού» ήταν πολυπρόσωπη, όμως διατήρησαν την υπεροχή, είχαν άλλη μια ευκαιρία στο 29′ με σουτ του Μιραλάς δίπλα από το δοκάρι και στο 32′ ήρθε το γκολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σέντρα του Γ. Παπαδόπουλου, ο Ρόμενταλ σούταρε, ο Ελευθερόπουλος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Φουστέρ άνοιξε το σκορ.

Ως συνήθως στο β’ ημίχρονο έπεσε η απόδοση του Ολυμπιακού κι αυτό έδωσε θάρρος στους φιλοξενούμενους, που άρχισαν να επιχειρούν αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενοι και την απουσία «καθαρόαιμου» αμυντικού μέσου στην «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα.

Στο 56′ και στο 57′ ο Ελευθερόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουτ του Ρόμενταλ και του Τοροσίδη, στο 71′ ο Μιραλάς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο 73′ ήρθε η απάντηση του Ηρακλή, όταν ο Σολτάνι βρέθηκε μέσα στην περιοχή, όμως προτίμησε να πέσει για να κερδίσει πέναλτι αντί να σουτάρει κι αυτό ήταν διπλά κακό για την ομάδα του. Και το γκολ της ισοφάρισης χάθηκε, αλλά και ο ίδιος τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, που ήταν η δεύτερη και έφερε την αποβολή του.

Το ματς πλέον έγυρε υπέρ του Ολυμπιακού, που σφράγισε τη νίκη του στο 83′ με μακρινό σουτ του Πάντελιτς.
Κίτρινες: Γ. Παπαδόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα – Σολτάνι, Αραμπατζής, 90′ Βουτσιάς

Κόκκινες:
Σολτάνι

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Πάρντο, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Γ. Παπαδόπουλος (75′ Χολέμπας), Ρόμενταλ (59′ Ζαϊρί), Φουστέρ, Μιραλάς, Ιμπαγάσα, Ριέρα (69′ Ριέρα).

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κανακούδης (70′ Λίμα), Κατσικάς, Χοσέμι, Ηλιάδης (70′ Βέλλιος), Πίτου Γκαρσία, Ντάνι, Σολτάνι, Σίσιτς (81′ Βουτσιάς), Μάρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης