Το… μπλοκάρισμα του Δημήτρη Διαμαντίδη χαρακτήρισε ο Αλεξέι Σβεντ ως το κλειδί για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενόψει του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ρώσος γκαρντ σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας έπλεξε το εγκώμιο του αρχηγού των «πράσινων», επισημαίνοντας ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να τον περιορίσουν, για να επιτευχθεί η πρόκριση στον τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Συγχαρητήρια για την πρόκριση στο Final 4. Αυτή ήταν σίγουρα η καλύτερη σεζόν σου μέχρι σήμερα…

«Σας ευχαριστώ. Άρχισα καλά τη σεζόν και ο προπονητής μου με εμπιστεύεται, όπως και οι συμπαίκτες μου. Όλα έχουν πάνε καλά μέχρι τώρα, αλλά θα πρέπει να κάνουμε τα δύο τελευταία βήματα … Θέλουμε να κερδίσουμε την Ευρωλίγκα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Προφανώς, ο κόουτς Καζλάουσκας σου έχει μεγάλη εμπιστοσύνη…

«Από την αρχή ο κόουτς Καζλάουσκας με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε χρόνο συμμετοχής. Μερικές φορές έπαιζα καλύτερα, άλλοτε λιγότερο, αλλά η εμπιστοσύνη ήταν εκεί κι εγώ έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Δεν θέλω ο προπονητής μου να αισθάνεται άσχημα για εμένα».

-Είσαι πρώτος στην Ευρωλίγκα στα σουτ τριών πόντων, με ποσοστό 50%. Θεωρείς τον εαυτό σου ως σουτέρ;

«Δεν νομίζω ότι το σουτ είναι το καλύτερο στοιχείο μου. Μου αρέσει καλύτερα να συμμετάσχω στο πικ εν ρολ. Μου αρέσει να περνάω την μπάλα».

-Έρχεσαι συνήθως από τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ. Τι σκέφτεσαι όταν μπαίνεις στο παρκέ;

«Ξεκίνησα από το Εφηβικό όταν ήρθα για πρώτη φορά την ΤΣΣΚΑ. Στην ανδρική ομάδα ήμουν συνήθως στον πάγκο. Έχω συνηθίσει σε αυτό το ρόλο. Αισθάνομαι άνετα να είμαι ο πρώτος ή ο δεύτερος παίκτης από τον πάγκο και προσπαθώ να κάνω τα πράγματα που ο προπονητής μου ζητάει να κάνω».

-Έχεις ξαναβρεθεί σε Final 4, χωρίς όμως να αγωνιστείς. Πώς προετοιμάζεσαι για αυτή τη μεγάλη στιγμή στην καριέρα σου;

«Ποτέ δεν σκέφτομαι τίποτα αρνητικό όταν πατάω στο παρκέ. Δεν σκέφτομαι ποτέ ότι ενδέχεται να χάσω ένα σουτ, να κάνω λάθος ή κάτι τέτοιο. Μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα αυτό. Νομίζω ότι θα πρέπει να έχω το μυαλό μου ήρεμο όταν μπαίνω στο παιχνίδι, να προσπαθώ να κάνω τα ίδια πράγματα που έκανα και στα προηγούμενα παιχνίδια».

-Κοιτάζοντας μπροστά τον ημιτελικό, ποια είναι τα πλάνα σας για να αντιμετωπίσετε το Δημήτρη Διαμαντίδη;

«Είναι εξαιρετικός. Είναι πολύ καλός πόιντ γκαρντ και πολύ έξυπνος. Τον ξέρουμε καλά. Παίξαμε εναντίον του αυτή τη σεζόν και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τον σταματήσουμε και να πάρουμε τη νίκη».

-Πόση αυτοπεποίθηση σάς δίνουν οι δύο νίκες που κάνατε επί του Παναθηναϊκού φέτος;

«Μας δίνουν αυτοπεποίθηση, αλλά όχι πάρα πολύ. Σίγουρα, είναι καλύτερο να έχουμε δύο νίκες αντί για δύο ήττες. Παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι τα παιχνίδια του Final 4 είναι εντελώς διαφορετικά. Θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι, επειδή δεν έχεις άλλη ευκαιρία, αν χάσεις. Δεν είναι όπως στο Top 16 ή την κανονική περίοδο. Θα είμαστε 100% συγκεντρωμένοι ή ακόμα περισσότερο!».

-Έχεις παίξει μαζί με μεγάλους πόιντ γκαρντ, συμπεριλαμβανομένων των Θοδωρή Παπαλουκά, Τζέι Αρ Χόλντεν και τώρα Μίλος Τεόντοσιτς. Τι έχεις μάθει από τον καθένα;

«Τα πάντα. Έμαθα πώς να παίζω σε διαφορετικές καταστάσεις παιχνιδιού, πώς να συμπεριφέρομαι έξω από το γήπεδο. Ήταν πάντα πρόθυμοι να μου δώσουν συμβουλές, να με διδάξουν».

-Η ΤΣΣΚΑ παίζει πολύ συναρπαστικό μπάσκετ και ήσουν μέρος της σε πολλές θεαματικές στιγμές φέτος. Η ομάδα θα πρέπει να μείνει σταθερή σε αυτό το στιλ για να κερδίσει το Final 4;

«Πρώτον, θα πρέπει να παίξει αξιόπιστα. Σίγουρα, αν έχουμε τις καταστάσεις θα το κάνουμε, αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελεί ρίσκο. Αν είμαστε 100% σίγουροι ότι μπορούμε να σκοράρουμε, τότε ναι! Αν είναι 50-50 καλύτερα να μην το ρισκάρουμε».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης