Ο Ολυμπιακός πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του στο «Juventus Stadium» στον αγώνα του με τη «μεγάλη κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, για την 4η αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Champions League, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι έχει «ψηλώσει» αρκετά στην Ευρώπη, ωστόσο δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Τορίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την ήττα στο Τορίνο οι Πειραιώτες παραμένουν ακόμα στο κόλπο της πρόκρισηςΗ ομάδα του Μίτσελ μολονότι προηγήθηκε με 2-1 στο 61′, δέχτηκε δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών (65’ και 66’), κι έτσι εν τέλει υποτάχθηκε με 3-2 σκορ από τη Γιουβέντους, η οποία πήρε ρεβάνς για την ήττα της στο Φάληρο πριν 15 ημέρες.

Πάντως, παρά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα οι Πειραιώτες παραμένουν ακόμα στο κόλπο της πρόκρισης, την οποία θα πλησιάσουν αν καταφέρουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα από τη Μαδρίτη, στο ματς της επόμενης αγωνιστικής με την Ατλέτικο. Στο άλλο ματς του ομίλου οι «ροχιμπλάνκος» πέρασαν νικηφόρα από τη Σουηδία, επικρατώντας με 2-0 της Μάλμε, την οποία φιλοξενεί ο Ολυμπιακός την τελευταία αγωνιστική.

Οι «μπιανκονέρι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του σπεσιαλίστα του είδους, Αντρέα Πίρλο στο 21ο λεπτό, ωστόσο η απάντηση των Πειραιωτών ήταν άμεση: στο 24′ μετά από κόρνερ του Τσόρι, ο Μποτία με άπιαστη κεφαλιά ισοφάρισε για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 61ο λεπτό ο Ολυμπιακός έκανε την ολική ανατροπή με την κεφαλιά του Εντινγκά, εντούτοις οι πρωταθλητές Ιταλίας απάντησαν με δύο γκολ στο 65′ (αυτογκόλ Ρομπέρτο) και 66′ (Πογκμπά) κάνοντας το 3-2, το οποίο κράτησε ο Ρομπέρτο, αποκρούοντας την εκτέλεση πέναλτι του Βιντάλ στις καθυστερήσεις.

O αγώνας

Με μία αλλαγή σε σχέση με το ματς του Φαλήρου παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός από τον Μίτσελ, καθώς ο σκόρερ του προηγούμενου ματς των δύο ομάδων, Παϊτίμ Κασαμι έμεινε στον πάγκο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας με «θωρακισμένη» τη μεσαία τους γραμμή από τους Μανιάτη, Μιλιβόγεβιτς και Εντινγκά προσπαθούσαν να κρατήσουν μακριά από την εστία τους τους γηπεδούχους, όντας πίσω από την μπάλα.

Από την πλευρά της η ομάδα του Αλέγκρι, όπως αναμενόταν, είχε από την αρχή του ματς την κατοχή, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» αμύνονταν υποδειγματικά.

Το πρώτο αγωνιστικό τέταρτο έτσι πέρασε… αναίμακτα για το συγκρότημα του Μίτσελ, που άντεχε στην πίεση των γηπεδούχων. 
Οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτό το διάστημα έκαναν κάποια λάθη στην πάσα έξω από την περιοχή τους, κι ένα από τα οποία έμελλε να αποδειχθεί γι’ αυτούς… φαρμακερό.

Στο 21ο λεπτό ο Μανιάτης ανέτρεψε τον Πογκμπά έξω από την περιοχή και ο Πίρλο -τα φάουλ του οποίου μοιάζουν με… εκτελέσεις πέναλτι- με άψογο χτύπημα νίκησε τον Ρομπέρτο, ο οποίος στο 16’ είχε πει «όχι» σε σουτ του Μαρκίζιο, ανοίγοντας το σκορ.

Η απάντηση των Πειραιωτών πάντως ήταν άμεση: στο 24′ ύστερα από λάθος του Μπουφόν, ο οποίος παραχώρησε κόρνερ σε εντελώς ακίνδυνη φάση, ο Ντομίνγκες εκτέλεσε από δεξιά και ο Μποτία με δυνατή κεφαλιά νίκησε όλη την άμυνα της Γιουβέντους και τον τερματοφύλακα της Εθνικής Ιταλίας, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στη συνέχεια το συγκρότημα του Αλέγκρι πίεσε για να ανακτήσει το προβάδισμα, ωστόσο δεν τα κατάφερε, καθώς στο 28’ ο Μπονούτσι αστόχησε σε κεφαλιά προ του Μασουακού, ενώ στο 31′ ο Μοράτα σε τετ α τετ με τον Ρομπέρτο πλάσαρε άουτ, πιεζόμενος από τον Αμπιντάλ.

Η Γιουβέντους είχε το «πάνω χέρι» και στις αρχές του β’ ημιχρόνου, ψάχνοντας εναγωνίως τρόπους να πετύχει το 2-1, ωστόσο αντ’ αυτού, η μεγάλη κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου είδε την εστία της να παραβιάζεται στο 61ο λεπτό, όταν ο Εντινγκά, με κεφαλιά, μετά από φάουλ του «Τσόρι» και γύρισμα του Μανιάτη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του -ανήμπορου να αντιδράσει-Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Η ομάδα του Αλέγκρι, μετά από αυτό το γκολ πάντως «ξύπνησε» και, έχοντας βέβαια και την τύχη στο πλευρό της, στο 65’ ισοφάρισε, με τον Γιορέντε, ο οποίος έκανε την κεφαλιά, βλέποντας την μπάλα αφού πρώτα βρήκε στο δοκάρι και ύστερα στο πόδι του Ρομπέρτο, να καταλήγει στα δίχτυα των Πειραιωτών.

Ένα λεπτό αργότερα σημειώθηκε η πλήρης ανατροπή, με τον Πογκμπά να «γράφει» το 3-2 με δυνατό σουτ του Πογκμπά μέσα από την περιοχή.

Ο Μίτσελ στη συνέχεια έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας στο παιχνίδι τους Φουστέρ, Κασάμι και Διαμαντάκο, με τον Ολυμπιακό να χάνει ενδιάμεσα (77′) χρυσή ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν μετά την εκπληκτική προσπάθεια του Ελαμπντελαουΐ και το διαγώνιο δεξί σουτ του, η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ.

Οι Πειραιώτες είχαν ανοιχτεί, παίζοντάς τα «όλα για όλα» για το 3-3, κι έτσι η Γιουβέντους βρήκε χώρους και βρέθηκε μία ανάσα από το 4-2. Ωστόσο αυτό δεν ήρθε αφενός γιατι οι ευκαιρίες των Τέβες (85′) και Γιορέντε (88′) πέρασαν ανεκμετάλλευτες και αφετέρου διότι το πέναλτι του Βιδάλ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αποκρούστηκε από τον Ρομπέρτο, πριν η μπάλα βρει στη συνέχεια στο δοκάρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πέναλτι που έπιασε ο Ισπανός γκολκίπερ ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστικό στη μάχη της πρόκρισης, καθώς διατήρησε το πλεονέκτημα των Πειραιωτών στην ισοβαθμία με τη «Γιούβε».

(Όλα τα γκολ του αγώνα)

Γιουβέντους-Ολυμπιακός 3-2

Γκολ: 21′ Πίρλο (Γιουβέντους) – 24′ Μποτία (Ολυμπιακός), 61′ Eντινγκά (Ολυμπιακός), 65′ αυτ. Ρομπέρτο (Γιουβέντους), 66′ Πογκμπά (Γιουβέντους)

Κίτρινες: Τέβες (49′ Γιουβέντους)

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχστάινερ, Ασαμόα (84′ Περέιρα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Βιντάλ, Πογκμπά, Μαρκίζιο (70′ Παντοΐν), Μοράτα (58′ Γιορέντε), Τέβες.

Ολυμπιακός (Μίτσελ):
Ρομπέρτο, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Εντινγκά (78′ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (83′ Διαμαντάκος), Τσόρι (71′ Φουστέρ), Αφελάι και Μήτρογλου.

Η βαθμολογία (Α’ όμιλος):
1. Ατλέτικο Μαδρίτης 9 (10-3)
2. Ολυμπιακός 6 (6-7)
3. Γιουβέντους 6 (5-4)
4. Μάλμε 3 (2-9)

Η επόμενη αγωνιστική (24/11)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός (21:45)
Μάλμε-Γιουβέντους (21:45)

Παλεύει με τον Ασαμόα ο Ελαμπντελαουι
Ο Εντινγκά 'πνίγεται' στην αγκαλιά των συμπαικτών του
Ένα κουβάρι οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά την ισοφάριση από τον Μποτία
O Πίρλο πανηγυρίζει το γκολ του

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης