Δύο έγγραφα που έστειλε η UEFA στην ΕΠΟ την άνοιξη και τα οποία αφορούν στους ύποπτους στοιχηματικά αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός  (Football League) και Ατρόμητος-Διαγόρας (Κύπελλο Ελλάδας) δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή».

Συγκεκριμένα για τον πρώτο αγώνα αναφέρονται τα εξής: «Η εταιρία Expekt, που έχει στενές σχέσεις με την Ελλάδα, έριξε μέσα σε λίγες ημέρες σταδιακά την απόδοση του Λεβαδειακού από 2.35 στο 1.30. Αυτές οι αλλαγές δείχνουν εμπιστοσύνη στη νίκη του Λεβαδειακού πριν από το παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμπιστοσύνη εντάθηκε λίγο πριν από την έναρξη του ματς και δεν δικαιολογούνταν από την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων. Εξετάζοντας τις αποδόσεις της Expekt, που πάντα είναι καλά ενημερωμένη στους ελληνικούς αγώνες, μπορούμε να πούμε ότι η υποστήριξη του Λεβαδειακού δείχνει ότι μπορεί να υπάρχει προγενέστερη γνώση ότι θα κερδίσει το παιχνίδι».

Παράλληλα, η έκθεση της UEFA κάνει λόγο και για την απουσία του συγκεκριμένου αγώνα από τους Ασιάτες μπουκμέικερ, η οποία είναι ύποπτη, όπως και ο τζίρος που συγκέντρωσε το ματς μέχρι την έναρξή του(167.128 ευρώ την στιγμή που ο μέσος όρος σε αυτά τα ματς είναι 17.829).

Παράλληλα ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει στην UEFA και ο live στοιχηματισμός του συγκεκριμένου ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα τη στιγμή που το σκορ ήταν 2-0 υπέρ της Ηλιούπολης η νίκη του Λεβαδειακού έδινε μόνο 2.75, όταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα έπρεπε να είναι κοντά στο 7.80.  Και το ματς  ως γνωστόν τελικά έληξε με τους «πράσινους» να κάνουν την ανατροπή και να παίρνουν τη νίκη με 4-2

Το δεύτερο έγγραφο αφορά το ματς κυπέλλου μεταξύ Διαγόρα και Ατρομήτου. Η πτώση του διπλού του Ατρομήτου σε διάφορες εταιρίες από το 2.24 στο 1.31 και το «άνοιγμα» του παιχνιδιού στην Ασία την ημέρα του αγώνα θεωρούνται ύποπτα για τους ανθρώπους της UEFA, από τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα της Ρόδο έχει οικονομικά προβλήματα.

Το γεγονός αυτό, με τις μεγάλες αλλαγές στην απόδοση, θεωρείται λογικό όταν υπάρξουν αγωνιστικά προβλήματα, όμως μόνο ο Ατρόμητος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού αυτής του Μιχαηλίδη. Όσο αφορά το ποσό που πονταρίστηκε αυτό ξεπέρασε τις 650.000 ( Μ.Ο. Σε αντίστοιχα ματς είναι 110.000 ευρώ) και το 99% ήταν υπέρ του Ατρομήτου.

Για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση τέλος,  αναφέρονται και χρήστες από λογαριασμούς οι οποίοι ανοίχτηκαν στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη, ποντάροντας υψηλά ποσά και φυσικά κέρδισαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης