Ευτυχισμένος στη Ρόμα δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Παναγιώτης Ταχτσίδης.

Ο άσος των «τζιαλορόσι» παράλληλα τόνισε ότι δεν σκέφτεται την επιστροφή του στη χώρα μας, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε για την πρώην ομάδα του, την ΑΕΚ, αλλά και την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας άσος στον NOVAΣπορ FM:

Για την επιτυχημένη παρουσία του στη Ρόμα: «Δεν το περίμενα, αλλά ο προπονητής –αν κάνεις αυτά που ζητάει- έχει δείξει πως δεν κολλάει σε ονόματα και ηλικίες και σου δίνει ευκαιρίες. Είμαι μικρός και έχω περιθώρια βελτίωσης. Περισσότερο βάρος πρέπει να δώσω στην έκρηξη γιατί είναι κάτι που μου λείπει λόγω ύψους.

Ο Ζέμαν φημίζεται για το επιθετικό ποδόσφαιρο γι’ αυτό παίζουμε ελκυστικά. Είχαμε κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά τώρα τα πηγαίνουμε καλά. Ίσως θα μπορούσαμε να είμαστε πιο κοντά στη Γιουβέντους. Στην Ελλάδα οι εφημερίδες αποθεώνουν τους ξένους και κράζουν τους Έλληνες. Στην Ιταλία συμβαίνει το αντίθετο. Δεν περίμενα πως θα παίξω τόσο πολύ. Ήταν μεγάλο σκαλοπάτι η Ρόμα. Μέχρι να υπογράψω νόμιζα πως μου κάνουν πλάκα. Οι φίλαθλοι με στηρίζουν. Το γεγονός ότι έχω πάρει τη θέση του Ντε Ρόσι στην ενδεκάδα δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Πάντως με βοηθάει ακόμα και τώρα. Είναι τεράστιος παίκτης».

Για το πώς υπέγραψε στους Ρωμαίους:
«Ο κ. Ευαγγελόπουλος με πήρε τηλέφωνο ενώ ήμουν σε διακοπές και μου είπε έλα πάμε στη Ρώμη, πάρε την κοπέλα σου και έλα. Δεν ήξερα πως με ήθελε η ομάδα! Εκεί μου είπε να πεταχτούμε μέχρι το προπονητικό κέντρο γιατί είχε μια δουλειά. Μπήκε στα γραφεία και όταν βγήκε μου είπε πως ήρθε η ώρα να υπογράψω. Ήταν απίστευτο! Βγήκα και πήρα τηλέφωνο τους γονείς μου. Νόμιζαν κι εκείνοι πως τους κάνω πλάκα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα: «Δεν σκέφτομαι καν το ενδεχόμενο της επιστροφής στην Ελλάδα. Ίσως μετά από χρόνια να επέστρεφα. Η κρίση και τα προβλήματα αναγκάζουν πολλούς ποδοσφαιριστές να ψάξουν να βρουν το καλύτερο δυνατό. Πάντως, η επιστροφή δεν είναι στα πλάνα μου. Στην Ελλάδα λείπουν άνθρωποι όπως ο Δέλλας, ο Καφές ή ο Λυμπερόπουλος σε επιτελικές θέσεις. Αν και μαθαίνω πως τώρα ο Λύμπε ασχολείται με ποδοσφαιριστές».

Για την ΑΕΚ: «Μιλάω για την ΑΕΚ με τον Παυλή. Δεν μπορώ να κρίνω αυτό που συμβαίνει στην ομάδα τώρα. Εύχομαι όμως να τελειώσει κυρίως για τα παιδιά που παίζουν. Ευχαριστώ την ΑΕΚ, όχι τους ανθρώπους της. ΑΕΚ είναι ιδέα και ο κόσμος της. Εμένα δεν με βοήθησαν αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Η ΑΕΚ έχει φτιαχτεί για να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί πρωτάθλημα, όχι για να είναι τελευταία. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος και να τη βγάλει από αυτήν τη θέση».

Για την αντιμετώπιση των νέων παικτών από την Ένωση: «Όλοι οι προπονητές που πέρασαν από την ΑΕΚ έψαχναν το έτοιμο, δεν έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στα ταλέντα. Γι’ αυτό σας λέω πως ευχαριστώ τον Θεό για τον κ. Ευαγγελόπουλο και την απόφασή του. Μόνο ο Αντώνης Κέζος ήταν πρόθυμος να δουλέψει με να ταλέντα κι έσκυβε πάνω σου να σε βοηθήσει. Με βοήθησε πολύ ο Φερέρ. Δεν είναι τυχαίο που πήραμε ευκαιρίες από έναν Ισπανό. Όταν τελείωνε η προπόνηση δεν έφευγε. Καθόταν με τους βοηθούς του κι έβαζε τον καθένα από αυτούς να δουλεύει πάνω στους νέους παίκτες. Έδωσε ευκαιρίες στον Παπασταθόπουλο, στον Παυλή. Δεν ξέρω τι έγινε μετά».

Για την εθνική ομάδα και τον Φερνάντο Σάντος: «Έχει γεννηθεί για τα μεγάλα παιχνίδια. Δεν έχει να φοβάται τίποτα. Οι επόμενοι αγώνες είναι δύσκολοι, αλλά μπορεί να πάρει νίκες και να προκριθεί στο Μουντιάλ. Εμένα με καλωσόρισαν κι ένοιωσα άνετα. Ελπίζω να είμαι και στις επόμενες κλήσεις. Έχω πολύ καλές σχέσεις κυρίως με τον Νίνη και τον Αθανασιάδη, τώρα μιλάω με όλα τα παιδιά. Ο κ. Σάντος δίνει ευκαιρίες σε όλους και σε κάνει να πιστεύεις πως έχεις τύχη».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης