Ο Γιον Νταλ Τόμασον έκρινε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποχωρήσει από τη ενεργό δράση. Ο Δανός στράικερ γνωστοποίησε την απόφασή του, να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 34 ετών, στο Ρότερνταμ.

Ο έμπειρος φορ στη διάρκεια της καριέρας του φόρεσε τις φανέλες των Χέρενφεν, Νιούκαστλ, Μίλαν, Στουτγκάρδης και Βιγιαρεάλ, ενώ έκλεισε την καριέρα του στη Φέγενορντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο 34χρονος άσος αποχώρησε από την εθνική ομάδα, όντας ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, καθώς σημείωσε 52 τέρματα σε 112 συμμετοχές.

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι μοιράζεται το ρεκόρ σκοραρίσματος στην εθνική Δανίας με τον Πόουλ «Τιστ» Νίλσεν, ενώ είναι ο δεύτερος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πίσω από τον Πέτερ Σμάιχελ, ο οποίος έχει 129.’

Η τελευταία εμφάνιση του Τόμασον με την εθνική ήταν στην αναμέτρηση με την Ιαπωνία για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλώσεις για τον αποχώρηση του Τόμασον από την ενεργό δράση έκανε ο προπονητή της εθνικής Δανίας, Μόρτεν Όλσεν, ο οποίος τόνισε στο «DR Sports»: «Ο Γιόν κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για ένα χρόνο, προκειμένου να επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το επίτευγμά του είναι φανταστικό. Ο Τόμασον ήταν ένας σπουδαίος ομαδικός παίκτης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης