Ο Αντρέας Χίνκελ αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, αν και βρίσκεται σε ηλικία 30 ετών. Όπως τόνισε ο πρώην ποδοσφαιριστής στο «Kicker»: «Έπαιξα στο υψηλότερο επίπεδο για 12 χρόνια. Ως αποτέλεσμα, η απόφαση να σταματήσω δεν ήταν τόσο δύσκολη. Στα 30 ανήκεις στο γκρουπ των γέρων».

Αναφορικά με το μέλλον δήλωσε: «Το να πάρω το δίπλωμα προπονητή είναι ένα πράγμα. Θέλω επίσης να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στη διοίκηση, καθώς έχω ένα επιχειρηματικό παρελθόν. Θα ήθελα ακόμη να γνωρίσω τον κόσμο των ατζέντηδων στο ποδόσφαιρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καριέρα του με τη φανέλα της Στουτγκάρδης αγωνίστηκε στο Champions League και πέτυχε ένα γκολ σε 163 παιχνίδια στην Μπουντεσλίγκα. Συνολικά φόρεσε 21 φορές τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας, ωστόσο οι τραυματισμοί τον άφησαν πίσω και έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

Στη συνέχεια μετακόμισε στη Σεβίλλη, με την οποία κατέκτησε το 2007 το Κύπελλο UEFA. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Σέλτικ, με την οποία στη Σκωτία κατέκτησε νταμπλ και Σούπερ Καπ, προτού επιστρέψει στην Μπουντεσλίγκα, όπου αγωνίστηκε στη Φράιμπουργκ.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης