Ten Cate: Nα είμαστε πειθαρχημένοι

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2009, 22:16
Ten Cate: Nα είμαστε πειθαρχημένοι
Η πειθαρχία στο παιχνίδι, αλλά και η τακτική είναι σύμφωνα με τον Ten Cate το «κλειδί» της επιτυχίας για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να περάσει στην επόμενη φάση του Champions League, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Sparta Prague. Ο Ολλανδός μίλησε για την κριτική που του έγινε αμέσως μετά την ήττα με 3-1 του πρώτου αγώνα, ενώ υποστήριξε για άλλη μια φορά πως ο Παναθηναϊκός δε χρειάζεται να αποκτήσει αμυντικό εκτός από τον… Terry.

«Άκουσα την απάντηση του Gilberto (σ.σ. ο Βραζιλιάνος μίλησε πρώτος) και συμφωνώ. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και να υπακούσουμε στην τακτική. Δεν ήταν θέμα ποιότητας αυτό που έγινε στην Πράγα, αλλά της μη τήρησης του σχεδίου που είχαμε κάνει. Τα ΜΜΕ το είδαν διαφορετικά, αλλά δεν το πήρα στα σοβαρά.

Πέρυσι φέραμε 25 εκ. ευρώ στην ομάδα και αυτό έγινε χάρη στην τακτική και την πειθαρχία που εφαρμόσαμε. Αν έχεις καλούς παίκτες, δεν σημαίνει ότι έχεις και καλή ομάδα. Όλοι πρέπει να είναι πειθαρχημένοι στο γήπεδο, να δουλεύουν σκληρά και, αν το κάνουν, τότε η μεγαλύτερη ποιότητα θα παίξει ρόλο για να πάρουν αυτό που θέλουν και αυτό ισχύει για μας. Αυτό που έγινε στην Πράγα δεν ήταν θέμα ποιότητας, αλλά συμπεριφοράς».

Για την... επόμενη μέρα σε περίπτωση αποκλεισμού, ο Ολλανδός δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα: «Έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Να προκριθούμε κι όλα τα άλλα έπονται. Για μένα πάντα το ποτήρι είναι μισογεμάτο. Δεν θέλω να βάζω αρνητικές σκέψεις στο μυαλό μου. Θέλουμε να προκριθούμε και δεν υπάρχει περιθώριο για αρνητικές σκέψεις. Πάντα έχω στο μυαλό μου ότι οι νίκες έχουν πολλούς πατέρες, αλλά οι ήττες είναι ορφανές».

Για το αν υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση στην άμυνα, απάντησε: «Είναι μία επαναλαμβανόμενη ερώτηση εδώ και ένα χρόνο. Πιστεύω ότι έχουμε μεγάλη ποιότητα στην άμυνα και έχουμε φέρει δύο νέους αμυντικούς. Ο ένας είναι τρεις εβδομάδες μαζί μας και ο άλλος μιάμιση βδομάδα. Όλοι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να προσαρμοστούν σε μία νέα χώρα, μία νέα ομάδα, νέες τακτικές για να καταφέρουν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο και να αποδώσουν τα μέγιστα. Πρέπει να καταλάβουν καλύτερα τη γλώσσα και τη συνεννόηση με τους συμπαίκτες τους. Δεν έχουν βρει ακόμα σπίτι κι είναι μακριά από την οικογένειά τους. Πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της χώρας και της ομάδας και δεν μπορείς να περιμένεις ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες θα είναι έτοιμοι αμέσως και θα είναι οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου. Πάντως, δεν θα πω όχι στον John Terry, αν μου τον φέρουν».

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο εκ των αρχηγών της ομάδας, Gilberto Silva: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξουμε είναι η συμπεριφορά μας. Να είμαστε επιθετικοί, αλλά με σύνεση. Αν ξεχάσουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν δεν έχουμε την μπάλα, μπορούν να μας "σκοτώσουν" στην κόντρα επίθεση. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι στο παιχνίδι μας.

Όλοι ξέρουν και εμείς πρώτοι απ’ όλους πόσο σημαντικό είναι να περάσουμε αύριο. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο αυριανό ματς και στο τι πρέπει να κάνουμε. Γνωρίζουμε πόση πίεση υπάρχει. Τη νιώθουμε ακόμα και όταν είμαστε στο δρόμο. Όλοι μας θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που έγινε στην Πράγα.

Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, είναι να μην έχουμε κακό βράδυ αύριο. Να δώσουμε το 100% και να νικήσουμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Μπορεί για κάποιους να είναι ο μεγάλος στόχος το πρωτάθλημα, αλλά κάθε παιχνίδι, σε όλες τις διοργανώσεις, είναι σημαντικό για εμάς και το σύλλογο. Δε νομίζω ότι ένα κακό αποτέλεσμα θα επηρεάσει ενόψει πρωταθλήματος. Ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να μας δώσει μεγάλη ώθηση γι αυτά που θέλουμε να πετύχουμε φέτος.

Αν χάνεις 3-1 στο πρώτο ματς, είσαι απογοητευμένος, αφού έχεις μειονέκτημα. Δεν είχαμε καλό αποτέλεσμα στην Πράγα, αλλά εξαρτάται από μας να κάνουμε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο. Να δώσουμε ό,τι μπορούμε και να είμαστε πειθαρχημένοι. Αν χάσουμε την πειθαρχία μας και ξεχάσουμε τι πρέπει να κάνουμε, θα έχουμε πρόβλημα. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Ξέρουμε τις δυσκολίες, αφού η Σπάρτα είναι καλή και πειθαρχημένη ομάδα και το έδειξε στο πρώτο ματς. Να δώσουμε ό,τι μπορούμε στο γήπεδο και να αγωνιστούμε έξυπνα».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2009, 22:16