Ο Ολυμπιακός έφτασε στην τρίτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο Top-16 της Ευρωλίγκα, αλλά ο τρόπος που κατάκτησε το ροζ φύλλο απέναντι στην Τσιμπόνα δεν ικανοποίησε τους φίλους του.
Ο Μίλος Τεόντοσιτς, με δηλώσεις του για το παιχνίδι στο «wind.com.gr», επεσήμανε ότι το παιχνίδι δεν βγήκε στον Ολυμπιακό, αλλά το σημαντικό είναι η νίκη.

-Φάνηκε πως η ήττα από το Μαρούσι σάς επηρέασε. Είναι έτσι;
«Όταν αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό, κάθε ήττα σε ενοχλεί. Ακόμη και σε φιλικό αγώνα. Η ομάδα δημιουργείται κάθε χρόνο, για να κατακτά τίτλους, συνεπώς, κάθε ήττα μάς ενοχλεί. Δεν μπορώ να πω ότι επηρεαστήκαμε όμως. Είδαμε τα λάθη μας στον αγώνα με το Μαρούσι, δουλέψαμε πάνω σε αυτά, αλλά εκτιμώ πως σήμερα (σ.σ χθες) δεν μας βγήκε το παιχνίδι όπως το θέλαμε. Είχαμε δύο σημαντικές απουσίες, αφού ο Πάνος (σ.σ Βασιλόπουλος) και ο Γιάννης (σ.σ Μπουρούσης) ήταν εκτός, ενώ είχαμε και άσχημα ποσοστά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Οι περισσότεροι συμπαίκτες σου μπορεί να ήταν άστοχοι, αλλά εσύ βρέθηκες για μια ακόμη φορά σε σπουδαία βραδιά. Ιδιαίτερα έξω από τη γραμμή των 6.25.
«Ειλικρινά, κάνω, κάθε φορά που μπαίνω στο παρκ, ό,τι είναι δυνατόν, για να κερδίζει η ομάδα μου. Προσπαθώ να ακολουθώ κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή μου και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου να φτάνουμε στις νίκες. Κόντρα στην Τσιμπόνα ήμουν εγώ, αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Σε ένα ομαδικό άθλημα δεν έχουν σημασία οι ατομικές επιδόσεις, αλλά το τι εικόνα παρουσιάζει το σύνολο της ομάδας. Αυτό που μετράει στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκα είναι να παίρνεις νίκες. Έστω και με έναν πόντο διαφορά. Εμείς θέλουμε σε αυτή τη φάση, αρχικά να προκριθούμε και στη συνέχεια να εξασφαλίσουμε την πρωτιά. Με τη νίκη μας κόντρα στην Τσιμπόνα κάναμε ακόμη ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Μένουν ακόμη τρία».

-Παρότι το παιχνίδι δεν κύλησε όπως θα θέλατε, ο κόσμος για μια ακόμη φορά στάθηκε στο πλευρό της ομάδας, ακόμη και όταν αυτή βρέθηκε πίσω με εννιά πόντους. Τι έχεις να πεις για τη στάση του;
«Μακάρι ο κόσμος να είναι όλη τη χρονιά έτσι. Και πραγματικά δεν μπορούμε να έχουμε κανένα παράπονο από τον κόσμο. Μας στηρίζουν στην πράξη και όχι στα λόγια. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να ακούει χειροκροτήματα και να τον ενθαρρύνουν, όταν είναι πίσω στο σκορ. Σου αλλάζει όλη η ψυχολογία. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός για ακόμη μια φορά και του οφείλουμε πολλά. Με τη βοήθειά του φτάσαμε στη νίκη και την Τετάρτη η συμπεριφορά του είχε μεγαλύτερη αξία, διότι προερχόμασταν από ήττα. Θέλουμε να είναι έτσι σε κάθε ματς».

-Απομένουν πλέον λιγότερες από δέκα μέρες για τον τελικό του Κυπέλλου. Τον σκέφτεστε καθόλου;

«Όχι. Μένουν ακόμη λίγες μέρες για τον τελικό, αλλά υπάρχουν και δύο παιχνίδια για το πρωτάθλημα στο διάστημα που μεσολαβεί. Το Σάββατο αντιμετωπίζουμε την Καβάλα και την Τετάρτη τον ΠΑΟΚ. Έχουμε κάνει δύο ήττες και δεν έχουμε άλλα περιθώρια για στραβοπατήματα. Οπότε πρέπει πρώτα να περάσουν αυτά τα ματς και μετά θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τον τελικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης