Σπουδαίες επιδόσεις, με συνολικά τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος άρσης βαρών σε πάγκο που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη. Ο Παύλος Μάμαλος στην κατηγορία των 100 κιλών σήκωσε 235,5κ. καταρρίποντας το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος με 235 κιλά, ενώ ο Δημήτρης Μπακοχρήστος (56κ.) σήκωσε 119 κιλά, τέσσερα περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ που επίσης του ανήκε. Πανελλήνιες επιδόσεις σημείωσαν ακόμη η Αναστασία Καζαντζίδου (γυναικών) και ο Πασχάλης Κουλούμογλου (τζούνιορ).

Οι Μάμαλος και Νίκος Γκουντάνης (75κ.), έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του πανίσχυρου διεθνούς τουρνουά Fazaa, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 21-27 Φεβρουαρίου στο Ντουμπάι και αποτελεί το τελευταίο… σκαλοπάτι για το Λονδίνο και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα των ανδρών:

56 κιλά
1.Δημήτρης Μπακοχρήστος 119κ. ΝΠΡ
2.Πασχάλης Κουλούμογλου 100κ. ΝΠΡ
3.Παναγιώτης Ευθυμίου 60κ.
75 κιλά
1.Νίκος Γκουντάνης 200κ.
2.Βλάσσιος Δανιλάκογλου 136κ.
3.Αθανάσιος Μαλτάς 100κ.
90 κιλά
1.Βασίλης Τερζιτάνος 165κ.
2.Αναστάσιος Μπάος 160κ.
3.Δημήτρης Ανατολίτης 150κ.
100 κιλά
1.Παύλος Μάμαλος 235,5κ. ΝΠΡ
2.Παναγιώτης Δήμας 175κ.
3.Αθανάσιος Τερζιτάνος 145κ.

Στις γυναίκες (48-82,50κ.) την πρώτη θέση κατέκτησε η Ισπανίδα Λόιδα Ζαμπάλα Ογιέρο με 90 κιλά, ενώ ακολούθησε η Αναστασία Καζαντζίδου με 80 κιλά (ΝΠΡ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ), Γιώργος Φουντουλάκης, που παρακολούθησε τις προσπάθειες των πρωταθλητών μας, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις επιδόσεις, ενώ σχετικά με την ελληνική εκπροσώπηση στο Λονδίνο εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να φτάσει σε σημαντικό αριθμό μεταλλίων και διακρίσεων παρά τις δύσκολες ώρες που περνάει ο αθλητισμός στη χώρα μας.

Την τελευταία εγχώρια αγωνιστική εκδήλωση για την άρση βαρών πριν από τους Αγώνες του Λονδίνου, μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ιωαννίδης, το μέλος της πολιτικής επιτροπή της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΑΒ, Δημήτρης Μαυροματίδης, το μέλος της ΕΠΕ, Γιάννης Καρακουλάκης, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Κυριάκος Καλπακίδης κ.α.

Τo πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πυλαίας διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ).

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης