Με τρία πανελλήνια ρεκόρ άρχισε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών στο Ποσειδώνιο της Θεσσαλονίκης.

Ο Ουίλιαμ Μπάλντουιν, του συλλόγου Αργώ, έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. επιφάνειας με 15.82, ο Γιώργος Ζώρας των Δελφινιών Περιστερίου έκανε επίσης πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. διπλό πέδιλο με χρόνο 1:54.32, με την τριπλέτα να ολοκληρώνεται με την σκυτάλη 4×200 παγκορασίδων (Μ. Κουκούση, Α. Ιωσιφίδου, Δ. Κόγκα, Παναγιωτίδου Ι.) με χρόνο 7:34.90.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιόλογες ήταν και οι επιδόσεις των μελών των εθνικών ομάδων που θα μας εκπροσωπήσουν στο Πανευρωπαϊκό Ανδρών – Γυναικών και στο Παγκόσμιο Νέων, με την Σοφία Κτενά να κάνει χρόνο 18.71 στα 50μ. Επιφάνεια, τον Βαγγέλη Μαρίνο να σημειώνει χρόνο 19.93 στα 50μ. Διπλό Πέδιλο και την Δωροθέα Ιωαννίδου επίσης στα 50μ. Διπλό πέδιλο να σημειώνει χρόνο 23.72.

Με το τέλος της πρώτης μέρας ο Γιάννης Καλαϊτζογλίδης, Ομοσπονδιακός Τεχνικός Β. Ελλάδας, δήλωσε: «Η πρώτη μέρα κύλισε πολύ θετικά, τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο οργανωτικό κομμάτι. Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον στους αγώνες, και υπάρχει ικανοποίηση για τις επιδόσεις των αθλητών. Αναμένουμε τις επόμενες αγωνιστικές ημέρες».

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο Καλαϊτζογλίδης εξήγησε: «Προβλήματα υπάρχουν και είναι αναπόφευκτο όταν όλα τα κολυμβητήρια της χώρας αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα λόγω της έλλειψης προσωπικού. Στο Ποσειδώνιο αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε υλικό από άλλα κολυμβητήρια για να γίνουν αξιοπρεπώς οι κούρσες των κολυμβητών. Ευτυχώς τα νερά του κολυμβητηρίου είναι καθαρά και διαυγή και πιστεύω πως είναι τα καθαρότερα νερά αυτή την εποχή στην χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης