Ούτε δύο 24ωρα ζωής δεν κατάφερε να συμπληρώσει η ευρωπαϊκή Super League. Αμέσως μετά την ανακοίνωση για την ίδρυσή της από 12 κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, οι αντιδράσεις πήραν διαστάσεις… χιονοστιβάδας, με αποτέλεσμα το εγχείρημα να εγκαταλειφθεί άμεσα. Και όπως είναι φυσικό, το θέμα απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού Τύπου, με μερικούς από τους δηκτικότερους τίτλους των τελευταίων ετών.
Η ισπανική εφημερίδα «Marca» κυκλοφορεί με τον ευρηματικό τίτλο «Σούπερ γελοίο» και το χαρακτηριστικό σχόλιο: «Μετά από δύο ημέρες ζωής, η Super League διαλύθηκε μετά τις αποχωρήσεις των έξι αγγλικών συλλόγων. Ομόφωνες διαμαρτυρίες από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, απειλές από την ίδια τη βρετανική κυβέρνηση, από την UEFA, τη FIFA και την Premier League ήταν το έναυσμα για την πρώτη αποχώρηση της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα και στη συνέχεια των υπόλοιπων».
«Η Αγγλία διαλύει τη Super League» είναι ο τίτλος της επίσης ισπανικής «AS», ενώ «Brexit» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η έτερη εφημερίδα της χώρας«Mundo Deportivo», που προσθέτει πως η «διοργάνωση πεθαίνει». «Καταρρέει» είναι ο τίτλος της καταλανικής εφημερίδας «Sport».
Σε ανάλογο ύφος από την πλευρά τους και οι «Times», που έχουν βασικό θέμα: «Η Super League καταρρέει, οι σύλλογοι υποκύπτουν στην οργή των φιλάθλων», ενώ η «Daily Mail» αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η Super League φαίνεται καταδικασμένη». Επίσης ο «Guardian» γράφει: «Οι φίλαθλοι γιορτάζουν το καταρρέον σχέδιο της Super League».
Παράλληλα, στην Ιταλία, η «Gazzetta dello Sport» έχει τον ευρηματικό τίτλο «Super Flop» με φωτογραφίες του Φλορεντίνο Πέρεθ και του Τζιάνι Ανιέλι και το εξής σχόλιο: «Η Super League διήρκεσε 48 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων πέτυχε ένα συγκεκριμένο ρεκόρ. Την ένωση πολιτικών ηγετών στην αντιπολίτευση, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αθλητικών ιδρυμάτων, όλων των διεθνών μέσων ενημέρωσης, φιλάθλων, προπονητών και παικτών, ακόμη και συλλόγων που είχαν ενταχθεί στο σχέδιο. Δεν φαντάστηκαν ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με αυτό το σενάριο».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης