Αν υπήρχε Όσκαρ για τη μεγαλύτερη διαιτητική γκάφα της χρονιάς, αυτό τότε θα μπορούσε να καταλήξει στα χέρια του ρέφερι της αναμέτρησης Bristol city – Crystal Palace για την Championship της Αγγλίας (δεύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία).

Ο λόγος γίνεται για τον Rob Shoebridge, ο οποίος κυριολεκτικά… έκλεισε τα μάτια σε καταφανέστατο γκολ των φιλοξενούμενων. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Στο 34’ της αναμέτρησης, που έλαβε χώρα στο «Ashton Gate», ο τερματοφύλακας της Crystal Palace με βολέ τροφοδότησε τον Freddie Sears, ο οποίος κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Bristol city, στέλνοντας την μπάλα να «αναπαυτεί» στο βάθος της εστίας των γηπεδούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως, ο 19χρονος επιθετικός «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συμπαικτών του, ωστόσο η χαρά τους κράτησε για μόλις μερικά δευτερόλεπτά.

Αυτό γιατί ο… ανοιχτομάτης διαιτητής της αναμέτρησης, Rob Shoebridge, ακύρωσε το γκολ, υποστηρίζοντας ότι η μπάλα δεν είχε περάσει ποτέ τη γραμμή και ότι είχε χτυπήσει στο δεξί δοκάρι.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο βοηθός του αγώνα έτρεξε κανονικά προς τη σέντρα, κατακυρώνοντας το γκολ, ωστόσο έπειτα από διάλογο που είχε με τον διαιτητή, αποφάσισαν από κοινού να ακυρώσουν το τέρμα του Sears.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σαν να μην έφτανε η άδικη ακύρωση του καταφανέστατου γκολ της, η Crystal Palace έφυγε με άδεια τα χέρια από το «Ashton Gate», μια και δέχτηκε γκολ στο 89′ της αναμέτρησης.

Η Crystal Palace ζήτησε την επανάληψη του αγώνα, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Το γκολ της Crystal Palace που δε μέτρησε πότε…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης