Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ στο Γουδή η εκδίκαση της Έφεσης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, αναφορικά με την πρωτόδικη απόφαση της Super League για την συνέχιση του αγώνα Άρη-Αστέρας Τρίπολης.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε διακοπεί στο 42ο λεπτό και με το σκορ 0-1 υπέρ της ομάδας της Τρίπολης, ωστόσο αποφασίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή να συνεχιστεί, προκαλώντας την αντίδραση του ποδοσφαιρικού Παναγιώτη Καρρά, που άσκησε έφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εκπροσωπήθηκε από τους Κούγια, Κοντοβαζαινίτης και Κόντη, ενώ οι Αρκάδες από τους Λίβα, Σουροβίκη και Γκαγκάτση.

Οι δύο ομάδες κατέθεσαν τα υπομνήματά τους και η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας.

Ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης τόνισε αρχικά για τον Άρη: «Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ήταν απροετοίμαστος κι έκανε την έφεση μόνο και μόνο λόγω του θορύβου που προκλήθηκε. Ζητά την κεφαλή μας επί πίνακι, χωρίς να λέει πού υπήρξε λάθος στη διακοπή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας επισήμανε: «Υπάρχει αοριστία στην έφεση. Δεν μπορεί να υπάρξει διακοπή του αγώνα γιατί δεν υπάρχουν εκτεταμένα επεισόδια. Η κ. Κουρομπύλια αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο, ενώ ο κ. Τριτσώνης από το άγχος του να διακόψει τον αγώνα δεν εφάρμοσε τον κανονισμό και δεν ζήτησε από τον τέταρτο διαιτητή να αντικαταστήσει τη βοηθό.

Αμφισβητούμε ότι υπήρχε έστω και ελαφρύς τραυματισμός της κ. Κουρομπύλια. Υπάρχει ηθοποιίστικη συμπεριφορά από την πλευρά της. Υποπτευόμαστε γιατί μπορεί να το έκανε, αλλά δεν μπορούμε να το αποδείξουμε. Υπάρχει τραυματίας που δεν θέλει να πάει στο νοσοκομείο για να γίνει καλά; Υπάρχει σκοτεινό παρασκήνιο γύρω από αυτή την υπόθεση, επειδή την 30η αγωνιστική παίζουν ο Άρης με την Κέρκυρα.
Θέλουν ο Άρης να είναι αδιάφορος για να σωθεί η Κέρκυρα. Υπήρξε συνομιλία του Μποροβήλου με τον Λυράκη που ακούγονται να καθορίζουν τα αποτελέσματα αγώνων. Ο Αστέρας δεν θέλει τον αγώνα με τον Άρη για τον ίδιο, αλλά τον θέλουν άλλοι».

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο δικηγόρος του Αστέρα Τρίπολης Αργύρης Λίβας, που είπε: “Υπάρχει σωματικός και ψυχικός τραυματισμός. Είναι απολύτως σωστή η διακοπή. Είναι πάγια τακτική στο εξωτερικό οι αγώνες να διακόπτονται σε τέτοιες περιπτώσεις», ενώ ο Στέργιος Σουροβίκης τόνισε:

«Δεν προκύπτει από πουθενά ότι χρειάζεται να είναι σοβαρός ένας τραυματισμός για να διακοπεί το ματς. Αν της πέταγαν γιαούρτια θα έπρεπε να πηγαίνει κάθε λίγο να αλλάζει μπλούζα; Η κρίση του διαιτητή είναι ανέλεγκτη στο θέμα της διακοπής και η απόφασή του είναι οριστική. Αναφέρει επακριβώς του λόγους της διακοπής. Μπορεί να διακόψει τον αγώνα ακόμη και για ψυχικό τραυματισμό».

Αναφορικά με τις αιχμές περί επηρεασμού του από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, Αθανάσιος Θέμελης είπε: «Ποιος είναι ο κ. Μπιτσαξής; Έχω 38 χρόνια που δικάζω και δεν έχω δεχτεί ποτέ παρεμβάσεις».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης