Με ένα γκολ-δυναμίτη του Γιώργου Καραγκούνη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η Ελλάδα πέτυχε αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο! Επικράτησε 1-0 της Ρωσίας στη Βαρσοβία και πέρασε στους «8» του Euro 2012. Η «αρκούδα», που έμοιαζε αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση, αποκλείστηκε πρόωρα. Ο Τζαβέλλας στο 70′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μαλαφέεφ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε με διαφορά το καλύτερό του παιχνίδι στο τουρνουά και πλέον περιμένει τον επόμενο αντίπαλό του, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Γερμανία.

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να μη δεχθεί γκολ, ενώ συχνά-πυκνά βρισκόταν στην περιοχή του Μαλαφέεφ και προσπαθούσε να φτάσει στο 1-0. Η άμυνα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Όλα έδειχναν ότι το πρώτο μέρος θα τελειώσει με τις δύο ομάδες ισόπαλες, ωστόσο κάπου εκεί «χτύπησε» ο Καραγκούνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «τυπάρας» στην 120η του συμμετοχή ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε το μοναδικό γκολ και έστειλε την Εθνική στην επόμενη φάση του Euro. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (47’), ο Τοροσίδης εκτέλεσε ένα δυνατό πλάγιο, ο Ιγκνάσεβιτς προσπάθησε να διώξει, όμως με την κεφαλιά του έβγαλε… εξαιρετική πάσα στον Καραγκούνη και ο αρχηγός κατάφερε να «εκτελέσει» τον Ρώσο πορτιέρο και να σκοράρει!

Στο δεύτερο μέρος, η Ελλάδα ήταν πολύ προσεκτική και με πολύ σφικτή άμυνα κατάφερε να εξουδετερώσει κάθε απειλή από την ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ. Οι διεθνείς δεν κινδύνευσαν και προσπάθησαν μάλιστα να σκοράρουν και δεύτερο γκολ. Στο 61’ ο Καραγκούνης ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή από τον Ζιρκόφμ, ωστόσο ο διαιτητής τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα για θέατρο. Στο 70’ η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ, όταν το εκπληκτικό φάουλ του Τζαβέλλα τράνταξε το δοκάρι.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Έλληνες παίκτες να πανηγυρίζουν ακόμα μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Ακριβώς με την ίδια συγκομιδή με το 2004 (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα), η Εθνική μας πήρε την πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα ματς των προημιτελικών δεν θα αγωνιστούν οι Γιώργος Καραγκούνης και Χοσέ Χολέμπας, οι οποίοι δέχθηκαν κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσαν το όριο.

To γκολ του Καραγκούνη:

To Live του αγώνα:

Τελείωσε και το δικό μας παιχνίδι… Στα προημιτελικά η Ελλάδα!!!!

Τελείωσε το Τσεχία-Πολωνία, με την ομάδα του Μπίλεκ να επικρατεί με 1-0… Προκρίθηκαν στους «8» οι Τσέχοι.

90′: Ευκαιρία για τη Ρωσία: Ο Σιρόκοφ έκανε την κεφαλιά, ωστόσο ο Σηφάκης δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

83′: Ευκαιρία για τη Ρωσία… Ο Τζαγκόεφ πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της γαλανόλευκης άμυνας, βλέποντας όμως την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

82′: Αλλαγή για τη Ελλάδα. Ο Σάντος ρίχνει στο ματς τον Νίνη, αντί του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

81′: Αλλαγή για τη Ρωσία. Βγαίνει ο Ανιουκόφ και μπαίνει στη θέση του ο Ισμαήλοφ.

Σχόλιο: Η Τσεχία προηγείται με 1-0 της Πολωνίας και με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στα προημιτελικά περνούν η Τσεχία και η Ελλάδα.

80΄ Ευκαιρία για την Εθνική μας… Πολύ καλό γύρισμα του Σαλπιγγίδη, αλλά ο Χολέμπας για εκατοστά δεν προλαβαίνει την μπάλα.

75′ Ευκαιρία για τη Ρωσία: Δυνατό σουτ του Ντενίσοφ, ωστόσο ο Σηφάκης μπλοκάρει την μπάλα.

72′ Αλλαγή για τη Ρωσία: Ο Πογκρέμπνιακ στη θέση του Γκλουσάκοφ.

70′: Δοκάρι για την Ελλάδα: Ο Τζαβέλλας, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με τον Μαλαφέεφ.

67′: Αλλαγή για την Εθνική μας… Ο Καραγκούνης φεύγει από το παιχνίδι και τη θέση του παίρνει ο Μάκος.

64′: Αλλαγή για την Εθνική μας… Ο Χολέμπας στη θέση του Γκέκα. Ο Σαμαράς στην κορυφή της επίθεσης.

59′: Ευκαιρία για την Εθνική μας… Ο Τοροσίδης κάνει τη σέντρα, αλλά, πριν η μπάλα φτάσει στον Γκέκα, ο Ανκιούκοφ την έδιωξε.

57′: Ευκαιρία για τη Ρωσία… Ο Ντενίσοφ κάνει το σουτ, ωστόσο η μπάλα φεύγει άουτ.

60′: Κίτρινη κάρτα στον Καραγκούνη, ο οποίος χάνει το επόμενο παιχνίδι.

51′: Ευκαιρία για τη Ρωσία… Σουτ του Σιρόκοφ από καλή θέση, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

50′:Ευκαιρία για την Εθνική μας… Ατομική προσπάθεια από τον Σαμαρά, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

Ξεκίνημα δεύτερου ημιχρόνου:

Ημίχρονο στο παιχνίδι:

45+2′: Γκολ για την Εθνική μας: Ο Καραγκούνης εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Ρωσίας και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Μαλαφέεφ, κάνοντας το 1-0 για την Εθνική μας.

39′: Ευκαιρία για τη Ρωσία: Ο Ζιρκόφ συνεργάζεται άψογα με τον Τζαγκόεφ και ο πρώτος σουτάρει από πλάγια, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Σχόλιο: Η Ρωσία κέρδισε τη μάχη του κέντρου και πιέζει την ομάδα μας. Εντούτοις, η οπισθοφυλακή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος λειτουργεί υποδειγματικά.

25′: Ευκαιρία για τη Ρωσία… Σουτ του Σιρόκοφ, η μπάλα κόντραρε στον Παπασταθόπουλο και έφυγε κόρνερ.

20′: Ευκαιρία για τη Ρωσία… Ο Αρσάβιν κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

19′: Ευκαιρία για τη Ρωσία… Ο Τζαγκόεφ σουτάρει, ωστόσο ο Σηφάκης μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

17′: Ευκαιρία για τη Ρωσία… Ο Ζιρκόφ απέφυγε τον Παπασταθόπουλο και γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κατσουράνης πρόλαβε και έδιωξε.

Σχόλιο: Πολύ καλή η Εθνική μας… Η ομάδα μας έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, πιέζοντας τη Ρωσία. Στο πρώτο 15λεπτο η «γαλανόλευκη» έχει κερδίσει τρία κόρνερ, ενώ στα δύο πρώτα ματς είχε τέσσερα συνολικά.

14′: Ευκαιρία για τη Ρωσία… Οι Τζαγκόεφ και Σιρόκοφ συνδυάζονται υπέροχα, με τον Κερζάκοφ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας. Το σουτ του άσου των Ρώσων, ωστόσο, πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Σηφάκη.

10′: Ευκαιρία για τη Ρωσία… Ο Σιρόκοφ έβγαλε τη σέντρα και ο Αρσάβιν έβαλε την προβολή, αλλά ο Σηφάκης ήταν σε ετοιμότητα, μπλοκάροντας την μπάλα.

7′: Ευκαιρία για την Εθνική μας… Κόρνερ του Καραγκούνη, ο Τοροσίδης σούταρε, αλλά οι αμυντικοί της Ρωσίας έδιωξαν.

6′: Ευκαιρία για την Εθνική μας… Ύστερα από ένα καλοχτυπημένο κόρνερ του Καραγκούνη, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Κατσουράνης, ο οποίος με προβολή απείλησε τον Μαλαφέεφ, που έδιωξε με γροθιές, προ του Σαλπιγγίδη.

1′: Άρχισε το παιχνίδι στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας.

Κίτρινες: Καραγκούνης-Τζαγκόεφ

Κόκκινες:

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης (67΄ Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (83΄ Νίνης), Γκέκας (64΄ Χολέμπας), Σαμαράς.

Ρωσία (Ντιρκ Άντβοκαατ): Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ (81΄ Ιζμαϊλοφ), Ζιρκόφ, Αν. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ντενίσοφ, Σιρόκοφ, Γκλουσάκοφ (72΄ Πογκρέμπνιακ), Τζαγκόεφ, Αρσάβιν, Κερζάκοφ (46΄ Παβλιουτσένκο).

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον

Η βαθμολογία του Α’ ομίλου (3 αγώνες)

Τσεχία 6 (4-5)
Ελλάδα 4 (3-3)
Ρωσία 4 (5-3)
Πολωνία 2 (2-3)

Το ξεκίνημα του αγώνα:


Διαβάστε επίσης:

«Θα πάμε στα μπουζούκια στις… 2 Ιουλίου»,
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012, 00:47

Καραγκούνης: «Ευχαριστώ τον Θεό»,
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012, 00:42


«Αφιερωμένη στον Αβραάμ η πρόκριση»,
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012, 00:36

Παπαδόπουλος: «Με καρδιά και ψυχή»,
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012, 00:35

Σηφάκης: «Όλα για τους Έλληνες…»,
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012, 23:57

«Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελλάδα»
,
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012, 00:19

Όλα ή τίποτα,
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012, 16:31

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης – Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης