Σε μια άτυπη μονομαχία με τον Λιονέλ Μέσι έχει επιδοθεί ένας πιτσιρικάς, ονόματι Ντόουγκλας Μπάτζιο, ο οποίος αγωνίζεται στη Φλαμένγκο. Ο 17χρονος Βραζιλιάνος κυνηγάει και αυτός το ρεκόρ του Γκέρντ Μίλερ, δηλαδή την απίστευτη επίδοση των 85 γκολ σε μια χρονιά! Έστω και εάν η δική του επίδοση δεν θα καταγραφεί, γιατί είναι σε διοργανώσεις -20 ετών!

Ο μικρός… Πελέ έχει πετύχει 72 γκολ σε 53 αγώνες σε πέντε διοργανώσεις νέων. Το πρωτάθλημα καριόκα, τα Κύπελλα του Σαντιάγκο, του Ρίο και της Βραζιλίας και το τουρνουά Μίνας Γκεράις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 17χρονος Μπάτζιο, ο οποίος φέρεται να είναι στη λίστα της Ρεαλ Μαδρίτης, μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του, δήλωσε: «Μου αρέσει αυτή η πρόκληση γιατί είναι με ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο άθλημα.

Ο Μέσι είναι ο καλύτερος του κόσμου και εγώ από την άλλη είμαι στο ξεκίνημά μου. Αλλά εδώ στη Βραζιλία ο κόσμος συγκρίνει τα νούμερα των τερμάτων μας», τόνισε ο νεαρός Βραζιλιάνος, ο οποίος ετοιμάζεται να ξεπεράσει την επίδοση του (κανονικού) Πελέ, με 75 γκολ το 1958 με τη φανέλα της Σάντος.

«Λένε ότι μπορώ να ξεπεράσω τον Πελέ και αυτό μου φαίνεται αστείο. Αλλά νομίζω ότι μπορώ να γίνω πολύ καλός. Σκοράρω 1.35 γκολ ανά ματς μέσο όρο και αν συνεχίσω έτσι, θα δώσω σκληρή μάχη με το Μέσι, ο οποίος πάντα σκοράρει», τόνισε χαρακτηριστικά, δείχνοντας ότι το έχει πάρει σοβαρά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπροστά του έχει ακόμα την τελική φάση του Μπραζιλεϊράο κάτω των 20 ετών, που αρχίζει στις 6 Δεκεμβρίου.

Ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015 με την «Μενγκάο» και μαζί με τον 18χρονο Αντριάν και τον γιο του Μπεμπέτο, Ματέους, αποτελούν τρεις παίκτες που μπορεί να έχουν τεράστια εξέλιξη.

Σε ότι αφορά το πλήρες όνομά του, είναι Ντόουγκλας Μπάτζιο ντε Ολιβέιρα Κόστα και το «Μπάτζιο» προέρχεται από ένα… τάμα που είχε κάνει ο πατέρας του στο Μουντιάλ του 1994, όταν η Βραζιλία κέρδισε την Ιταλία στα πέναλτι. Είχε υποσχεθεί ότι αν ο Ρομπέρτο Μπάτζιο έχανε το πέναλτι στον τελικό, θα έδινε το όνομά του στο γιο του!

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης