Ο Παναθηναϊκός –όπως ανέμεναν πολλοί στο άκουσμα της κλήρωσης των play off του Champions League– γνώρισε την ήττα από την Atletico Madrid στο ΟΑΚΑ και πλέον η πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης φαντάζει από δύσκολη έως ακατόρθωτη.

Ωστόσο, αυτό δεν επιφέρει μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση στην Παιανία για τρεις λόγους. Πρώτον, για το όνομα και την αξία του αντιπάλου, δεύτερον για την καλή εμφάνιση των «πράσινων» και τρίτον γιατί ο πραγματικός στόχος του φετινού Παναθηναϊκού είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι» δεν χάνονται ευρωπαϊκά, αφού θα μπουν στους ομίλους του Europa League σε περίπτωση αποκλεισμού από την Atletico, και εκεί θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν μια καλή πορεία στην Ευρώπη σε σχέση με το Champions League.

Όμως και αυτό περνά σε δεύτερη μοίρα, καθώς οι «πράσινοι» το Σάββατο στις 19:00 αγωνίζονται στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη, στην πρεμιέρα της Super League, και εκεί θα ψάξουν το «τρίποντο» που θα τους βάλει με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Χθες, οι παίκτες του Henk Ten Cate είχαν καλή απόδοση, αλλά προδόθηκαν από τα λάθη στην άμυνα και έχασαν στις… λεπτομέρειες, από την Atletico, που ήταν σαφώς μια ταχύτητα πάνω σε τρεξίματα, αυτοματισμούς, passing game και τελειώματα φάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, με ανάλογη εμφάνιση κόντρα στον Εργοτέλη, αλλά και γενικά στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός θα μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της κούπας και θα αυξήσει τις πιθανότητές του να επιστρέψει στην κορυφή, μετά το Μάιο του 2004, όταν και είχε κατακτήσει το νταμπλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης