Συνέντευξη Τύπου, μέσω της οποίας παρουσίασε το σχέδιο στο οποίο θα μπορέσει να στηριχτεί ο ΟΦΗ, προκειμένου να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, παραχώρησε την Πέμπτη ο Κώστας Κλάδος.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής των «μελανόλευκων» πρότεινε την σύσταση ενός φορέα, του όποιου στόχος θα είναι να μαζέψει όσα περισσότερα μέλη γίνεται, ώστε εκείνα να συνεισφέρουν οικονομικά και να βοηθήσουν τα ταμεία του συλλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας:

Για το σχέδιο διάσωσης του ΟΦΗ: «Πίστευα και πιστεύω ότι αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Γι αυτό και στη παρούσα φάση είναι αναγκαία η πολυμετοχικότητα των φίλων του ΟΦΗ ως επενδυτές για τις βασικές ανάγκες και την συμμετοχή μας στη super league και προς αποφυγή επανάληψης κακοδιαχείρισης τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον μετατρέπουμε το σύλλογο μετόχων της ΠΑΕ-ΟΦΗ σε επενδυτική εταιρεία δηλαδή σε φορέα διαχείρισης, κατάθεσης μετοχικού κεφαλαίου υπό την μορφή Α.Ε. ή άλλου νομικού προσώπου, περνώντας όλα τα χρήματα των επενδυτών μέσα απ αυτό το φορέα που θα μετονομασθεί σε αθλητικό μέτοχο Α.Ε.

Ο νέος φορέας θα στηρίζει κάθε αθλητικό σκοπό για ιστορικούς και πολιτιστικούς λόγους. Ήδη έχω μιλήσει με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου μετόχων τους κ.κ. Ανδρέα Μανουσάκη και Λευτέρη Κουγιουμουτζή, για όλα τα παραπάνω, οι οποίοι τα αποδέχονται και μου έκαναν πρόταση να ηγηθώ του φορέα. Οι τωρινοί μέτοχοι του Συλλόγου Μετόχων, αλλά και παλαιότεροι μέτοχοι, θα αποτελέσουν μέλη του νέου φορέα και κάθε νέου μέλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος φορέας θα διατελεί ανώτερο όργανο της σημερινής ΠΑΕ.-ΟΦΗ. Θα έχει την εποπτεία, τον καθορισμό λειτουργίας της ΠΑΕ-ΟΦΗ, τον ορισμό του διοικητικού της συμβουλίου και γενικότερα θα ελέγχει οποιαδήποτε δραστηριότητα της και θα συμμετέχει με εκπρόσωπο του στο Δ.Σ. της ΠΑΕ-ΟΦΗ».

Για το σχέδιο του γηπέδου: «Η τωρινή κατάσταση μπορεί να αντιμετωπισθεί. Σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο του 1958 ο χώρος που καταλαμβάνει το γήπεδο «Γεντί Κουλέ» ο δήμος Ηρακλείου θα πρέπει να αποζημιώσει ή να παραχωρήσει άλλη έκταση ίσης αξίας στον Ερασιτέχνης ΟΦΗ, που είναι ιδιοκτήτης του γηπέδου. Η αξία του γηπέδου σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 12.000.000 ευρώ και αργά ή γρήγορα με βάση το σχέδιο του 1958 θα πρέπει να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και παιδικής χαράς. Έχω ήδη μιλήσει με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ κ. Βασίλη Ξημέρη.

Τον ενημέρωσα για το σχεδιασμό μου. Ο κ. Ξημέρης μου είπε ότι ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ θέλει να συμμετέχει σε αυτήν την διαδικασία, αφού θα πάρει σχετική απόφαση η γενική συνέλευση του σωματείου.

Προτείνουμε να μας παραχωρηθεί χώρος 150 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του δήμου Ηρακλείου και συγκεκριμένα δίπλα από το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, από έκταση 500 στρεμμάτων που ήταν η παλιά χωματερή Σκαφιδαρά για την κατασκευή νέου γηπέδου χωρητικότητας 15.000 θέσεων και πολυαθλητικό κέντρο που θα είναι στη διάθεση όλης της κοινωνίας που θα αφορά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.Στο παραπάνω χώρο, έγιναν έργα ανάπλασης, τα οποία δυστυχώς έμειναν αναξιοποίητα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης