Τόκιο 2020: Γονατίζοντας στους Αγώνες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, 17:19
Τόκιο 2020: Γονατίζοντας στους Αγώνες

Οι γυναίκες της ομάδας ποδοσφαίρου της Μεγάλης Βρετανίας, γονάτισαν πριν από τη νίκη (2-0) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επί της Χιλής, εκπληρώνοντας την υπόσχεση πριν από τους Αγώνες, ότι θα στηρίξουν τη φυλετική ισότητα στέλνοντας μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό.

Πρώτη ημέρα των αθλημάτων, με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να επιβεβαιώνει ότι η κίνηση αυτή δεν παραβίασε τον «Κανονισμό 50.2» που απαγορεύει τις πολιτικές δηλώσεις και τις διαμαρτυρίες-δηλώσεις στο βάθρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σουηδία ακολούθησαν και οι δύο πριν από τον αγώνα τους, όπως και η Νέα Ζηλανδία.

Για την αρχηγό της ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας, Στέφανι Χάουγκτον, ήταν σημαντικό να τηρηθεί με μια υπόσχεση που δόθηκε πριν από τους Αγώνες: «Η απόφαση να γονατίσουμε ήταν κάτι για το οποίο μιλήσαμε ως ομάδα. Νιώθουμε τόσο έντονα και θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι», είπε. «Θέλουμε να καταπολεμήσουμε όλες τις μορφές διακρίσεων και ως ομάδα γυναικών θέλαμε να γονατίσουμε εναντίον τους».

Ο κανονισμός 50.2 της ΔΟΕ απαγορεύει κάθε είδους «διαμαρτυρία ή πολιτική, θρησκευτική ή φυλετική προπαγάνδα» σε Ολυμπιακούς χώρους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, 17:25