Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, θα είναι η πρώτη Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Ολομέλεια της ΕΟΕ έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας και έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως, αμέσως μετά τη γέννησή του στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελευταία λαμπαδηδρόμος σε ελληνικό έδαφος θα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, που θα ανάψει τον βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» στις 19 Μαρτίου. 

Η πρώτη αφή Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιήθηκε το 1936. Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο διπλωμάτης Κωνστνατίνος Κονδύλης. Από τότε μέχρι σήμερα όλοι οι πρώτοι λαμπαδηδρόμοι ήταν άνδρες.

Η λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα θα διαρκέσει οκτώ ημέρες και η Φλόγα θα ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δήλωση Σπ. Καπράλου

«Είναι μία ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μία αθλήτρια θα είναι πρώτη Λαμπαδηδρόμος.

Πιστεύω ότι αυτή την τιμή τη δικαιούται η Άννα Κορακάκη καθώς έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας, όχι μόνο με τα δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και με τις επιτυχίες της και μετά το 2016.

Είμαι χαρούμενος, όμως και για την Κατερίνα Στεφανίδη, μία ακόμα καταπληκτική Ελληνίδα αθλήτρια που μεσουρανεί στον παγκόσμιο στίβο και μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες. Συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριές μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης