Με ένα γκολ το… Σάββατο και ένα την… Κυριακή, ο Πανθρακικός επικράτησε με 2-0 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο παιχνίδι που είχε αναβληθεί χθες στο ημίχρονο, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης.

Η σημερινή νίκη είναι η δεύτερη στη σειρά για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, μετά από αυτή επί του Εργοτέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ που χάρισαν το τρίποντο στον Πανθρακικό σημείωσαν οι Παπουλής (42΄) και Ρομπέρ με πέναλτι (76΄).

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, στο (δεύτερο) σαρανταπεντάλεπτο που παίχθηκε σήμερα, πέρασε στον αγώνα τους Λαμπριάκο και Κόκε, προκειμένου να καταφέρει η ομάδα του να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Εντούτοις η ομάδα του Δερμιτζάκη -η οποία ως γνωστόν προηγείτο από χθες με 1-0 χάρη σε γκολ του Παπουλή (42’)- κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, βάζοντας έτσι «ταφόπλακα» στις ελπίδες των γηπεδούχων για τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 76’ ο Κουλουχέρης ανέτρεψε τον Μπέλεκ και ο Ρομπέρ ευστόχησε από την άσπρη βούλα, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα της Κομοτηνής, η οποία φέτος, από τους εννέα βαθμούς που έχει συνολικά, τους τέσσερις τους έχει κερδίσει απέναντι στον Άρη.

Κίτρινες: Λαμπριάκος, Κουλουχέρης, Καζάκης, Μπέλεκ

Άρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ):
Πέσκοβιτς, Νέτο, Βανγκέλι, Κουλουχέρης, Νασούτι, Νάτσο Γκαρσία (46` Λαμπριάκος), Πρίττας, Κάλβο, Χαβίτο (46` Κόκε), Τζόνσον, Αραβίδης (66` Κάμπορα).

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης):
Ρόκα, Αργυρίου, Σακελλαρίου, Ιασωνίδης, Ματεντζίδης, Ρομπέρ (90+2` Μπουσινάκης), Λόπες, Άλβες, Παπουλής (69` Αρσενίεβιτς), Μπέλεκ, Καζάκης (86` Μπαχαρίδης).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Θα πρέπει να μιλήσουμε για δύο διαφορετικά παιχνίδια. Σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι και στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα άργησε να συνηθίσει ένα γήπεδο στο οποίο ήταν αδύνατο να παιχθεί ποδόσφαιρο. Γιατί όταν παίζεις σε τέτοιες συνθήκες, μπορεί να συμβούν τα πάντα. Η αλήθεια είναι όμως ότι θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσεις τέτοιες συνθήκες. Η ομάδα του χρειάστηκε περίπου 20 λεπτά για να καταλάβει το πώς έπρεπε να παίξει. Ο αγωνιστικός χώρος δεν ευνοούσε στο να κυκλοφορήσεις τη μπάλα και γενικότερα να παίξεις ποδόσφαιρο. Στην ουσία, η ομάδα μου προετοιμάστηκε διαφορετικά, αλλά έπαιξε με έναν τρόπο που προσωπικά δεν μου αρέσει, γιατί εγώ θέλω από την ομάδα μου να έχει μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα.

Το γήπεδο σήμερα ήταν ίδιο όπως χθες. Και θεωρώ ότι η ομάδα μου έδειξε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο σημερινό παιχνίδι, απλά μας έλειψε η τελική προσπάθεια για να βάλουμε το γκολ. Δεν είχαμε τις πλέον ξεκάθαρες ευκαιρίες, αλλά όταν είναι τόσο άσχημος ο αγωνιστικός χώρος, με τόσους παίκτες στην περιοχή, δεν είναι εύκολο να τελειώσεις μια φάση. Και φάνηκε ότι η ομάδα μου ήταν προετοιμασμένη για να πατήσει περιοχή, να ελέγξει το παιχνίδι και να επιτεθεί με μεγαλύτερο αριθμό παικτών. Σε μία φάση που εξελίχθηκε πολύ γρήγορα ο Πανθρακικός κέρδισε το πέναλτι, παρότι η ομάδα μου ήταν καλά στημένη. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή μας έλαχε να βιώσουμε σε γήπεδο με αυστηρώς ακατάλληλες συνθήκες για ποδόσφαιρο.

Δεν ξέρω πως θα εξελισσόταν το παιχνίδι σε πραγματικό γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά σίγουρα θα παίζαμε εντελώς διαφορετικά. Η ομάδα μου δεν έχει πάρει βαθμό στα τελευταία παιχνίδια και πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι το παιχνίδι δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να διεξαχθεί. Γι’ αυτούς που θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα θέαμα, το παιχνίδι δεν έπρεπε να γίνει και το ίδιο θα έλεγα αν κερδίζαμε. Σέβομαι τους κανόνες και τη νομοθεσία, αλλά σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μην ήταν τιμωρημένη η ομάδα μου, 25.000 κόσμος να πλήρωνε εισιτήριο για να δει το παιχνίδι. Ειλικρινά, θα ντρεπόμασταν να τους κοιτάξουμε στα μάτια».

Παύλος Δερμιτζάκης: «Πραγματικά από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα, δείχνουμε άλλον χαρακτήρα τόσο στα αποδυτήρια όσο και στον αγωνιστικό χώρο. Γι’ αυτό βλέπετε μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες και προσπαθεί να τελειώσει την αγωνιστική περίοδο με ψηλά κεφάλι και με εμπειρίες για τη νέα χρονιά.

Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο, με πολύ καλό υλικό, καλό προπονητή, επιθετικογενής ομάδα και ξέραμε ότι χρειαζόταν προσοχή σε τεχνικά στοιχεία. Ξέραμε τις απουσίες του αντιπάλου, αλλά δεν αποτελούν δικαιολογία για ομάδες όπως ο Άρης να στέκονται σε κάποιους τραυματισμούς. Πρέπει το ρόστερ να είναι πλήρης για να πετύχει τους στόχους του.

Θεωρώ ότι και στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Δεν νιώσαμε κάποιον κίνδυνο από τον αντίπαλο κι αυτό φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία, όπου είχαμε τρεις ευκαιρίες έναντι δύο του αντιπάλου και μάλιστα στη μία ευτυχήσαμε να προηγηθούμε με 1-0. Η διακοπή έδωσε τη δυνατότητα και στις δύο ομάδες να αναπροσαρμόσουν κάποια πλάνα. Είχαμε ετοιμάσει δεύτερο και τρίτο πλάνο για να ελέγξουμε το παιχνίδι, το οποίο δεν έγινε υπό τις καλύτερες συνθήκες. Στο μυαλό μας δεν ήταν η νίκη, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά το πιστεύαμε γιατί ήμασταν καλύτεροι του αντιπάλου. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ξεκουραστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Καλώς ξεκίνησε και τελείωσε το δεύτερο ημίχρονο».

Γιάννης Κόντης:
«Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει να κερδίζει τα παιχνίδια του μέσα στα γήπεδα, αλλά δεν μπορεί να μην δεν σημειώνει τα λάθη εις βάρος του. Είδαμε έναν καινούριο διαιτητή τον κ. Μήτσιο να αρνείται δύο πέναλτι ένα χθες και ένα σήμερα και να αρχίζει ένα παιχνίδι σύμφωνα με το άρθρο του ΚΑΠ που αναφέρει περί ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου για κίνδυνο της σωματικής ακεραιτότητας των παικτών.

Παίξαμε και χθες και σήμερα σε μία λίμνη που ευνοούσε τον Πανθρακικό που μακάρι αν έπαιζε έτσι όλα τα παιχνίδια του να έβγαινε στο Champions League. Ελπίζουμε πως η ΚΕΔ θα αξιολογήσει τον κ. Μήτσιο πέραν του βαθμού του παρατηρητή με τον Άρη να σφαγιάζεται και είτε να υποβιβαστεί εκ νέου στην Β΄ Εθνική είτε να μην ξανασφυρίξει σε παιχνίδι μας γιατί δεν τον θέλουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης