Πιστός στο… ραντεβού του με τον τίτλο ήταν για μια ακόμη χρονιά ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν στη Νέα Σμύρνη 3-2 τον Πανιώνιο και εξασφάλισαν και μαθητικά το 12ο πρωτάθλημα σε 13 χρόνια και συνολικά 37ο της ιστορίας τους, τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της φετινής Σούπερ Λίγκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασαν σε ένα ακόμα τίτλο, αφού εκμεταλλεύτηκαν την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με 1-1 στην Τρίπολη, κόντρα στον Αστέρα.

Η περιγραφή του αγώνα

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο 22’ με τον Ντάρμπισαϊρ, αλλά ο Πανιώνιος προηγήθηκε 2-1 με γκολ των Λουρένσο (45’) και Γκονσάγκα (51’). Ο Τζόρτζεβιτς στο 61’ πέτυχε το 2-2, ενώ τη νίκη στον Ολυμπιακό χάρισε στο 72’ ο Ντουντού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ με τον Ντάρμπισαϊρ. Στο 22’ ο νεαρός Άγγλος εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Μπέλιτς από το σουτ του Ντουντού και με κεφαλιά από την μικρή περιοχή πέτυχέ το 1-0. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του αντέδρασε και ευτύχισε να ισοφαρίσει πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Στο 45’ ο Λουρένσο νίκησε στον αέρα τον Τοροσίδη και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Νικοπολίδη.  

Οι «κυανέρυθροι» πίεσαν και στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου και ανταμείφθηκαν, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ τους. Στο 51’ ο Γκονσάγκα πέτυχε το 2-1 για τον Πανιώνιο, αλλά η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις δέκα λεπτά. Στο 61’ ο Τζόρτζεβιτς σε μια περίεργη φάση με τον Μανιάτη να θέλει να τον ανακόψει κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 2-2. Το γκολ που ισοδυναμεί με τον τίτλο του πρωταθλητή σημείωσε στο 72’ ο Ντουντού Σεαρένσε με πλασέ, μετά από εξαιρετική πάσα του Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Κίτρινες κάρτες: Ντάρμπισιρ, Λουρένσο, Τζόρτζεβιτς, Μαϊστόροβιτς, Τζαβέλλας, Μάκος

Πανιώνιος (Γιώτης Σταματόπουλος): Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Ρεκόμπα, Γκονσάγκα, Μάκος, Εστογιανόφ, Κοντοές (83’ Μπάρκογλου), Νικολάου (56’ Μαϊστόροβιτς), Τζαβέλλας, Λουρένσο (66’ Σκούφαλης).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης (46’ Κόβατς), Πατσατζόγλου (58’ Μπελούτσι), Ντομί, Όσκαρ (36’ Γκαλέτι), Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Ντάρμπισαϊρ, Τοροσίδης.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ερνέστο Βαλβέρδε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα από σήμερα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις προσπάθειες των παικτών μου. Αφιερώνω το πρωτάθλημα στους παίκτες μου, στους συνεργάτες μου, σε όλο το επιτελείο του Ολυμπιακού, στον πρόεδρο που με εμπιστεύτηκε και με έφερε στην ομάδα και στον κόσμο μας. Στόχος μας τώρα είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Δεν ήξερα τίποτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, κανέναν Ελληνα. Είμαι ευχαριστημένος μ’ αυτά που έχω μάθει. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν το περίμενα τόσο δυνατό, δύσκολα κερδίζεις. Πάντα έρχονται καλοί παίκτες αξίας, όπως ο Πανιώνιος έχει καλούς παίκτες».

Γιώτης Σταματόπουλος: «Πιστεύω πως σήμερα ήμασταν στην μεγαλύτερη διάρκεια η καλύτερη ομάδα, ελέγχαμε το παιχνίδι, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με αντικανονικό γκολ του αντιπάλου, δεν χάσαμε όμως τον προσανατολισμό μας και ισοφαρίσαμε δίκαια και δίκαια βρεθήκαμε στο β’ ημίχρονο μπροστά στο σκορ. Στη φάση της ισοφάρισης σταθήκαμε άτυχοι κι εκεί που δημιουργήσαμε μια κλασική ευκαιρία με τον Εστογιάνοφ που ήταν μόνος του να κάνει το 3-2 δεχτήκαμε σχεδόν στην επόμενη φάση το γκολ. Ήταν μια στιγμή έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης, ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός τιμωρεί αυτά τα λάθη με τον πιο αυστηρό τρόπο, όμως και πάλι είχαμε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουμε με τον Λάτκα. Δεν αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα, συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο για την ατμόσφαιρα και συγχαρητήρια Ολυμπιακό για την κατάκτηση τίτλου».

Λουτσιάνο Γκαλέτι: «Χωρίς αμφιβολία αφιερώνουμε τον τίτλο στον Ντάρκο, που δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος με την ομάδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από τη πρώτη στιγμή που ήρθα στον Ολυμπιακό ήξερα ότι ήταν το κατάλληλο βήμα στην καριέρα του. Αποδείχτηκε ότι είμαστε καλύτεροι από όλους.

Από τη στιγμή που καταφέραμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, σήμερα θα γιορτάσουμε και από αύριο θα κοιτάξουμε το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Αστέρα για το Κύπελλο.

Χρήστος Πατσατζόγλου: «Ο Βαλβέρδε είναι πολύ καλός προπονητής, μας ζητούσε το ανελέητο αυτό πρέσινγκ το πετύχαμε σε αρκετά ματς, όμως ξαφνικά δεν μπορείς να γίνεις αυτό που θέλει ο κόουτς. Θα ήθελα να μείνει στην ομάδα, προκειμένου την επόμενη σεζόν να κερδίσουμε περισσότερα.

Ο Ολυμπιακός έδειξε δυνατός σε όλες τις γραμμές ειδικά στην άμυνα, προσπάθησαν όλα τα παιδιά και κατακτήσαμε δίκαια το 12ο πρωτάθλημα. Έχουμε κατακτήσει τόσους τίτλους γι’ αυτό και είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Θέλω να μείνω στην ομάδα και την επόμενη σεζόν, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχουν επαφές». Όλη η Ελλάδα στεναχωρήθηκε με τον Ντάρκο, όλοι μας του αφιερώνουμε τον φετινό τίτλο».

Βασίλης Τοροσίδης: «Είναι μεγάλο επίτευγμα το 12 σε 13 χρόνια πρωτάθλημα που κατακτήσαμε. Συνεχίζουμε με σοβαρότητα για να πάρουμε και το Κύπελλο. Η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία όλη τη χρονιά, ειδικά στο Καραϊσκάκη, αλλά από ένα σημείο και μετά και εκτός έδρας. Δείξαμε οτι έχουμε ένα δεμένο σύνολο και έχουμε 25 ισάξιους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ μας. Είμαστε κουρασμένοι, η κούραση φάνηκε και σήμερα, αλλά τώρα θα υπάρξει χρόνος για ξεκούραση, έχουμε και την διακοπή μπροστά μας και πιστεύω οτι το τεχνικό επιτελείο θα κάνει αυτό που πρέπει για να είμαστε έτοιμοι για την ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης. Σήμερα δεν ήμασταν καλοί, αλλά κερδίσαμε λόγω εμπειρίας. Ο Πανιώνιος έπαιξε καλά, αλλά καταφέραμε και τον νικήσαμε. Αφιερώνω το πρωτάθλημα στον κόσμο μας που μας στηρίζει συνέχεια, στους συμπαίκτες μου και στην ομάδα γενικότερα που κατέκτησε σχετικά εύκολα το πρωτάθλημα».

Τάσος Πάντος: «Ανταμείφθηκαν οι κόποι μας, κρατήσαμε τα πρωτεία και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο και την ομάδα. Μπορεί να το κατακτήσαμε με πολλούς πόντους διαφορά, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο. Δεν μπορεί να μας αμφισβητήσει κανένας, είμαστε η καλύτερη και η πιο σταθερή ομάδα».

Κώστας Μήτρογλου: «Νιώθω πολύ ωραία. Δεύτερη χρονιά στον Ολυμπιακό και παίρνω το δεύτερο πρωτάθλημα. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα φέτος και είμαστε σίγουροι και για την κατάκτηση του Κυπέλλου».

Ντουντού Σεαρένσε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που στην πρώτη μου σεζόν στον Ολυμπιακό η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα. Ελπίζω σε πολλά ακόμα τρόπαια. Είναι μεγάλη μέρα σήμερα, τόσο για μένα, όσο και για τον Ολυμπιακό».

Αλβάρο Ρεκόμπα: «Όταν πρωτοήρθα εδώ είχαμε πει με τον πρόεδρο, ότι θα συζητούσαμε ξανά το θέμα του συμβολαίου, όταν τελειώσει το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα τελειώνει σε τρεις αγωνιστικές και τότε θα έχουμε να πούμε περισσότερα. Αν παραμείνω πάντως ελπίζω να πάμε πολύ καλύτερα, τόσο σε ομαδικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη φετινή χρονιά. Τραυματίστηκα τον Οκτώβριο, έμεινα αρκετό διάστημα έξω και τώρα επανέρχομαι σε καλή φυσική κατάσταση, τώρα νιώθω καλά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης