Στην τρίτη θέση του Κύπελλου Συνομοσπονδιών, που διεξάγεται στα γήπεδα της Νότιου Αφρικής, κατετάγη η Ισπανία. Οι «Furias Rojas» επικράτησαν στον «μικρό» τελικό 3-2 της οικοδέσποινας, με την κανονική διάρκεια να λήγει ισόπαλη 2-2, επιφυλάσσοντας δραματικό φινάλε.  

Στο πρώτο μέρος οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν έδειξαν σε αγωνιστικό επίπεδο κάτι ιδιαίτερο και εμφανίστηκαν επηρεασμένοι από τον αποκλεισμό, που γνώρισαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον ημιτελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, στο 5’ ο Villa προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Khune επενέβη σωτήρια. Η Νότιος Αφρική από την πλευρά της έγινε απειλητική στο 15’ με τον Booth να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ, ενώ στο 32’ το σουτ του Tshabalala έδιωξε δύσκολα ο Casillas.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες ανέβασαν το ρυθμό τους και η Ισπανία ήταν αυτή που έγινε πρώτη απειλητική. Στο 48’ ο Villa δεν μπόρεσε να νικήσει τον Khune και στην επαναφορά ο Busquets σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σαν οφσάιντ. Ο πορτιέρο των γηπεδούχων αναδείχθηκε νικητής και στη φάση του 62’ όταν δεν άφησε τον Riera να σκοράρει.

Έτσι, φτάσαμε στο 73’ όπου οι Νοτιοαφρικάνοι άνοιξαν το σκορ. Ο Tshabalala έκανε το σουτ και ο Mphela, που είχε περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι σαν αλλαγή, κατέβασε τη μπάλα και από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Casillas.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι όδευε προς το τέλος και όλα έδειχναν πως οι «Bafana-Bafana» θα είναι νικητές, ωστόσο λογάριαζαν χωρίς τον… Guiza. Ο Ισπανός επιθετικός στο 88’, μετά από γύρισμα του Xabi Alonso ισοφάρισε σε 1-1, ενώ ένα λεπτό αργότερα από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής επιχείρησε μια «σκαφτή» σέντρα-σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο απέναντι δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα (2-1).

Η Νότιος Αφρική παρά την ψυχρολουσία δεν τα παράτησε και ισοφάρισε σε 2-2, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Mphela με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Casillas και έδωσε παράταση στο παιχνίδι.

Στο επιπλέον ημίωρο και συγκεκριμένα στο 95’ ο Capdevila σημάδεψε το δοκάρι, ενώ το τελικό 3-2 διαμόρφωσε στο 107’ ο Alonso με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Κίτρινες κάρτες: Busquets, Pique, Albiol, Llorente – Pienaar, Mphela, Masilela

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Casillas, Albiol, Pique, Capdevila, Arbeloa, Busquets (81’ Llorente), Cazorla, Alonso, Riera, Villa (57’ Silva), Torres (57’ Guiza).

Νότια Αφρική (Τζόελ Σαντάνα): Khune, Gaxa, Masilela, Mokoena, Sibaya, Booth, Dikgacoi, Tshabalala (84’ Mhlongo), Modise (69’ Van Heerden), Pienaar (65’ Mphela), Parker.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης