Μειώθηκαν δραματικά οι -λιγοστές ούτως ή άλλως- ελπίδες της ΑΕΚ για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

H ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έχασε με 3-1 στη Μόσχα από την τοπική Λοκομοτίβ, γνωρίζοντας έτσι την τρίτη ήττα σε ισάριθμους αγώνες της στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ένωση» έτσι, παρέμεινε χωρίς βαθμό στον όμιλό της και πλέον χρειάζεται ένα… θαύμα για να συνεχίσει στους «32» του Europa League.

Η ελληνική ομάδα, η οποία άντεξε για ένα ημίχρονο, βρέθηκε να χάνει με 2-0, μετά τα δύο τέρματα του Σίτσεφ (47′, πεν. 73′) .

Ο νεοεισελθών Σιαλμάς μείωσε στο 88′, ωστόσο «ταφόπλακα» στις ελπίδες της ΑΕΚ για θετικό αποτέλεσμα έβαλε ο Καισέδο, ο οποίος σκόραρε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μοιραίος για την ομάδα του Κωστένογλου ήταν ο Στιν Μπέλεκ, το σουτ του οποίου στο 85′ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γκιγιέρμε.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε «διαβασμένη» στο σημερινό παιχνίδι και παίζοντας σοβαρά και πειθαρχημένα κατάφερε να απειληθεί ελάχιστα στο πρώτο μέρος.

Μάλιστα η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Μπέλεκ να ανοίξει το σκορ (νικήθηκε από τον Γκιγιέρμε σε τετ α τετ).

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεση τους, προκειμένου να πετύχουν κάποιο τέρμα, ωστόσο η οπισθοφυλακή της «Ένωσης», λειτουργούσε υποδειγματικά, κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.

Ωστόσο όλη αυτή η καλή εικόνα της ομάδας του Κωστένογλου «χάλασε» με την έναρξη του δευτέρου μέρους, καθώς δέχτηκε γκολ από τα… αποδυτήρια στο 47’ από τον Σίτσεφ.

Μετά το γκολ που δέχτηκε η ελληνική ομάδα βγήκε μπροστά και αναζήτησε την ισοφάριση, με τον Νίκο Κωστένογλου να περνάει στο παιχνίδι τον Λεονάρντο στη θέση του Μπέρνς, προκειμένου η ομάδα του να γίνει πιο απειλητική προς την εστία του Γκιγιέρμε.

Εντούτοις όχι μόνο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει η «Ένωση», αλλά δέχτηκε και δεύτερο τέρμα, από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σίτσεφ στο 71ο λεπτό.

Η ΑΕΚ στο σημερινό παιχνίδι πάντως δεν είχε με το μέρος της την τύχη, η οποία της γύρισε την πλάτη στο 85’, όταν το σουτ του Μπέλεκ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Λοκομοτίβ.

Ό,τι δεν μπόρεσε ο Καμερουνέζος στράικερ πάντως, το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα ο νεοεισελθών Σιαλμάς, ο οποίος στο 88’ μείωσε σε 2-1, δίνοντας ελπίδες στην «Ένωση», για την κατάκτηση της ισοπαλίας.

Οι «κιτρινόμαυροι» ωστόσο υπολόγιζαν χωρίς τον Καισέδο, ο οποίος με διπλή προσπάθεια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε τον Αραμπατζή, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Κίτρινες: Ίμπρισιτς, Ντα Κόστα-Xοσέ Κάρλος

Λοκομοτίβ (Κοουσέιρο): Γκιγέρμε, Σισκίν, Ντα Κόστα, Μπουρλάκ, Γιανμπάεβ, Θαπατέρ, Ίμπριτσιτς (66′ Καϊσέδο), Γκλουσακόβ, Ιγκνατίεβ (78′ Λοσκόβ), Σιτσέβ, Μαϊκόν (46′ Ομπίνα).

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Κάλα, Καράμπελας, Βάργκας (59′ Καφές) , Γκέντσογλου, Μπερνς (65′ Λεονάρντο), Χοσέ Κάρλος, Λαγός (73′ Σιαλμάς), Μπελέκ.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης