Τσάκας: «Βιαστήκατε να αμφισβητήσετε τον πρίγκιπα»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011, 19:34
Τσάκας: «Βιαστήκατε να αμφισβητήσετε τον πρίγκιπα»
Πανέτοιμη να ολοκληρώσει το «deal» της εξαγοράς του 54,7% της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι η πλευρά του πρίγκιπα Σουλτάν, όπως διαμήνυσε ο Βλάσσης Τσάκας.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Σουδάραβα, Σουλτάν μπιν Νασέρ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ-Σαούντ συνέστησε υπομονή στα ΜΜΕ, τονίζοντας ότι «αν όντως είναι «μαϊμού» η ιστορία, ευχαρίστως ξεσκίστε με».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βλάσης Τσάκας στον Sentra FM 103.3:

Για το σημείο που βρίσκεται η υπόθεση και που είναι ο πρίγκιπας:
«Αυτό που μας ενδιαφέρει πρώτα είναι να συζητήσουν οι δικηγόροι σε ποια βάση θα γίνει αυτή η κατάθεση, για να έρθει το 54,7% στην κατοχή την δικιά μας. Από εκεί και μετά όλα είναι εύκολα. Δεν έχω πάει καθόλου στην Τζέντα. Ο Πρίγκιπας πήγε εκεί, λόγω των υποχρεώσεων με την γιορτή που έχουν εκεί πέρα.

Για τις φήμες που θέλουν ανθρώπους να λένε στον πρίγκιπα να τον απομακρύνει από την υπόθεση:
«Θα έχετε όλοι τον χρόνο να ρωτήσετε τον ίδιο τον πρίγκιπα γι' αυτά. Θα έχει την διάθεση να εξηγήσει αρκετά πράγματα. Αυτά ενοχλούν εκείνον, όχι εμένα και σας το λέω ξεκάθαρα».

Για το αν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο με την είσοδο στον Παναθηναϊκό μέσω της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου: «Δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο. Δεν κάνουμε σενάρια. Εμείς είπαμε κάτι το είπαμε ευθέως. Το πήγαμε σταράτα. Μπορεί να είναι λίγο άγαρμπο για εσάς. Για εμάς ήταν τελείως νορμάλ. Όταν κάνεις μία προσφορά συνήθως έτσι την κάνεις. Τώρα εν επιλέγεις το «Α» ή το «Β» τρικ, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Είναι προσβολή και μόνο να σκεφτώ εγώ κάτι τέτοιο για τον πρίγκιπα».

Για το αν αισθάνεται δικαίωση
: «Δεν νιώθω τώρα την δικαίωση. Για μένα η δικαίωση θα είναι όταν βάλει την υπογραφή ο πρίγκιπας Σουλτάν. Στην Ελλάδα είμαστε. Παιδιά λίγο προσοχή μην διώχνουμε ανθρώπους που έρχονται να επενδύσουν. Λίγη  προσοχή. Να αφήσουμε λίγο τα πράγματα να εξελιχθούν και αν όντως είναι «μαϊμού» η ιστορία, ευχαρίστως ξεσκίστε με! Αλλά αφήστε λίγο τα πράγματα να δούμε κιόλας. Αυτό είπα εγώ από την πρώτη στιγμή. Αφήστε λίγο να το δούμε».

Για τα στοιχεία που έδωσαν στον Παναθηναϊκό: «Δώσαμε πλήρη φάκελο στην προσφορά. Ο Παναθηναϊκός ήταν πλήρως ενημερωμένος, την οποία μπορούσε ν' αξιολογήσει ανά πάσα στιγμή. Γι' αυτό και δόθηκε».

Για τον λόγο που δεν υπάρχει εξέλιξη στην υπόθεση:
«Εάν ρωτήσουν έναν Σαουδάραβα για την 25η Μαρτίου την δικιά μας επέτειο και την ξέρει, τότε ναι. Τι να σας πω; Δεν το ήξερα. Το λάθος ήταν δικό μου, που δεν φρόντισα να ενημερωθώ να μάθω και τις αργίες της Σαουδικής Αραβίας για να είμαι πλήρης. Δεν το ήξερα και γι' αυτό αιφνιδιάστηκα. Ο Πρίγκιπας γιατί να ενοχληθεί; Ή γιατί να με ενημερώσει; Ήξερα ότι Πέμπτη απόγευμα μέχρι Σάββατο πρωί είναι το δικό τους weekend. Αλλά από εκεί και μετά τη γιορτή τους δεν την ήξερα».

Για το πότε θα υπάρξει η επόμενη εξέλιξη: «Είμαστε πανέτοιμοι. Την Κυριακή θα δουλέψουμε. Δευτέρα πρωί, Δευτέρα μεσημεράκι το πολύ ο κ. Πετρόπουλος για να προχωρήσει».

Για τις εγγυητικές επιστολές που πρέπει να δώσει:
«Εγγυητικές; Αυτά είναι απλά πράγματα. Αυτά είναι τυπικά. Σε τυπική διαδικασία δεν κολλάμε. Δεν σημαίνει ότι μία εγγυητική είναι και λεφτά εκείνη την στιγμή. Εδώ μιλάμε για ένα swift transfer, που θα σας φέρει στην Ελλάδα κατευθείαν 20 εκατομμύρια και τα οποία υποσχεθήκαμε. Ξέρετε κάτι; Εάν γυρίσει λίγο το βλέμμα στην σωστή κατεύθυνση πιθανόν να δεις πόσο λάθος κάνεις, όταν κοιτάς αλλού. Και από αλλού μπορεί να έρθει. Αυτό μόνο. Εδώ μείναμε στην Τρόικα. Και αφήνουμε τον αραβικό κόσμο και την Κίνα. Τι να πως εγώ; Εντάξει. Εγώ είμαι από χωριό παιδιά.

Για το αν πιστεύει ότι θα μπορούν να μπουν Άραβες και Κινέζοι στην ελληνική αγορα:
«Βέβαια. Τι; Το ρωτάτε; Εγώ είμαι απόλυτα βέβαιος».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011, 20:03