Με μία τεράστια έκπληξη ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης οι αγώνες ρεβάνς του Γ’ προκριματικού γύρου του Champions League.

Το μεγάλο «μπαμ» έγινε στο «Ντραγκάο», όπου η Κράσνονταρ, παρά την ήττα της στη Ρωσία από την Πόρτο (1-0) όχι απλά δεν πήγε για… τουρισμό στην Πορτογαλία, αλλά κατάφερε με 3-2 σκορ να «πετάξει έξω» τους «δράκους» που ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτήν την εξέλιξη λοιπόν η ομάδα του Μάρκους Μπεργκ θα είναι το τελευταίο εμπόδιο του Ολυμπιακού για την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

 

Από εκεί και πέρα η αυστριακή Λίντσερ ολοκλήρωσε τη μίνι έκπληξη επί της Βασιλείας, με την αποψινή εντός έδρας νίκη της με 3-1 (είχε επικρατήσει με 2-1 και επί ελβετικού εδάφους), ενώ τεράστια πρόκριση εις βάρος της Σέλτικ πέτυχε η Κλουζ στη Γλασκώβη με το 4-3 επί των «καθολικών» (1-1 είχαν αποσπάσει οι πρωταθλητές Σκωτίας την περασμένη εβδομάδα στην Ρουμανία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το 1-1 στο Ζάγκρεμπ, η Ντιναμό με επιβλητική εμφάνιση διέλυσε με 4-0 την Φερεντσβάρος στην «Γκρουπάμα Αρένα» της Βουδαπέστης και προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση, όπου θα βρει απέναντί της την Ρόζενμποργκ, η οποία με το ίδιο σκορ που είχε επικρατήσει στην Σλοβενία της Μάριμπορ νίκησε και στην Νορβηγία (3-1) και ελπίζει ότι μετά από πολλά χρόνια θα βρεθεί και πάλι στους ομίλους της διοργάνωσης.

Δραματική πρόκριση με 10 παίκτες από το 54ο λεπτό πήρε στα πέναλτι ο Ερυθρός Αστέρας.

Στη ρεβάνς του 1-1 του Βελιγραδίου, Κοπεγχάγη και Ερυθρός Αστέρας τελείωσαν το 90λεπτο και την παράταση με το ίδιο σκορ, οπότε όλα κρίθηκαν στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Εκεί όπου εκτελέστηκαν συνολικά 22 και οι Σέρβοι πανηγύρισαν με 7-6! Ζέκα και Παπαγιαννόπουλος έπαιξαν σε όλο το ματς με τους γηπεδούχους κι ευστόχησαν, μάλιστα, σε ισάριθμα πέναλτι που εκτέλεσαν.

Τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού γύρου του Champions League (σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):

Άγιαξ-ΠΑΟΚ 3-2 (2-2)

Ολυμπιακός-Μπασάκσεχιρ 2-0 (1-0)

Καραμπάχ-ΑΠΟΕΛ 0-2 (2-1)

Φερεντσβάρος-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-4 (1-1)

Ντιναμό Κιέβου-Κλαμπ Μπριζ 3-3 (0-1)

Κοπεγχάγη-Ερυθρός Αστέρας 6-7 πεν. (1-1)

Σέλτικ-Κλουζ 3-4 (1-1)

Ρόζενμποργκ-Μάριμπορ 3-1 (3-1)

Πόρτο-Κράσνονταρ 2-3 (1-0)

ΛΑΣΚ Λίντσερ-Βασιλεία 3-1 (2-1)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης