Συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό παραχώρησε ο Κώστας Τσαρτσαρής, εν όψει της συμμετοχής του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ της Euroleague.

«Δεν πρέπει να μας ξεγράφουν» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο έμπειρος φόργουορντ, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επεισοδίων λόγω της παρουσίας του Ολυμπιακού, τονίζοντας ότι «είναι στο χέρι των παικτών να κατευνάσουν τα πλήθη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο διεθνής άσος του «τριφυλλιού» συμβουλεύει τους νέους Έλληνες μπασκετμπολίστες να ξεχάσουν ότι θα πάρουν πολλά χρήματα από το μπάσκετ και προτείνει πώς θα γίνει πιο ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τσαρτσαρής στο «Blue Sky»:

-Για το φάιναλ-4 της Κωνσταντινούπολης:
«Υπάρχουν η Μπαρτσελόνα, η ισχυρή φέτος ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο ΟΣΦΠ, ομάδες οι οποίες δεν ήταν πέρυσι. Θεωρώ ότι θα είναι από τα συναρπαστικότερα φάιναλ-4 στην ιστορία του μπάσκετ. Εμείς έχουμε πάθος, διάθεση, πείρα, ξέρουμε να παίζουμε σε φάιναλ-4, γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεγράφουν τον ΠΑΟ».

-Για το ότι τελευταία κερδίζουν τρόπαια και σημαντικούς αγώνες με διαφορά ενός πόντου: «Το επίπεδο των ομάδων είναι υψηλό και δεν μπορεί ένας σύλλογος να κατακτήσει εύκολα τίτλους, αλλά εκεί (στη διαφορά του ενός πόντου) φαίνεται η διαφορά του πρωταθλητή από τον δεύτερο».

-Για το ενδεχόμενο επεισοδίων λόγω της παρουσίας του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ:

«Θα πάμε σε πολιτισμένη χώρα, η οποία ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τους οπαδούς. Στο χέρι των παικτών είναι να κατευνάσουν τα πνεύματα, ώστε να γίνει μια ωραία διοργάνωση. Άλλωστε, εμείς προσφέρουμε το σόου και, όποτε μπορούμε, πρέπει να κάνουμε το βήμα μπροστά, για να εξαλειφθεί η βία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Για το πώς θα γίνει ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι οικονομικό το θέμα. Οι ομάδες έχουν βιοποριστικό πρόβλημα και δεν μπορούν να επιλέξουν παίκτες οι οποίοι φεύγουν και έρχονται σε μια νύχτα. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν, να φτιάξουμε πρωτάθλημα, έστω και χαμηλού επιπέδου, αρκεί να είναι ανταγωνιστικό και εν γένει να γίνει εξυγίανση. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Πρέπει οι παίκτες και κυρίως οι Έλληνες να μείνουν στη χώρα μας και όχι να φεύγουν σαν τα ποντίκια, αλλά και να κοιτάξουμε πώς θα έρθουν οι καλοί ξένοι, προκειμένου να ξαναγίνει το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης».

-Για το τι του έχει προσφέρει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Με το που ήρθα στον ΠΑΟ και άρχισα να συνεργάζομαι με τον μεγάλο προπονητή που λέγεται Ομπράντοβιτς, κέρδισα τρόπαια, κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ από παιδί. Επιπλέον, απέκτησα νοοτροπία νικητή, βελτίωσα κάποιες λεπτομέρειες στο παιχνίδι μου, αλλά και ως άνθρωπος έχω βελτιωθεί».

-Για τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο: «Έχουν χτίσει το μεγάλο όνειρο και οικοδόμημα της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟ. Δεν χωράνε λόγια, για να τους δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας. Ο κόσμος να σταθεί στο πλάι τους σε ό,τι αποφασίσουν, γιατί δεν μπορούμε να διαγράφουμε την προσφορά τους».

-Το μήνυμά του στον κόσμο του Παναθηναϊκού:
«Να ξέρουν ότι προσπαθούμε για να κατακτήσουμε τίτλους και να δίνουμε το χαμόγελο που λείπει από την κοινωνία».

Για το τι θα συμβούλευε τους νέους Έλληνες μπασκετμπολίστες:
«Να δουλέψουν πάρα πολύ σκληρά και να ξεχάσουν ότι θα πάρουν πολλά χρήματα από το μπάσκετ, διότι αυτό μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη παγίδα. Να αφοσιωθούν στο παρκέ και να πάρουν μηνύματα από τους μεγαλύτερους παίκτες, τους προπονητές και την οικογένεια».

-Τι εύχεται στον ελληνικό λαό εν όψει του Πάσχα:
«Να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση στη χώρα μας, να έχει υγεία και να ξανακαταλήξει το τρόπαιο της Ευρωλίγκα σε ελληνικά χέρια».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης