Κατώτερη των προσδοκιών εμφανίστηκε η εθνική Ελπίδων στον πρώτο αγώνα μπαράζ με την Τσεχία, που διεξήχθη στο Γιαμπλονετς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Γεωργιάδη ηττήθηκε με 3-0 από την αντίπαλό της και πλέον θέλει ένα μικρό θαύμα στον επαναληπτικό της Τρίπολης, για να πάρει την πρόκριση για τα τελικά του Euro 2012.

Η εθνική ομάδα βρέθηκε να κυνηγά την ανατροπή του σκορ από το 1ο μόλις λεπτό, καθώς ο Βόσαχλικ εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απόκρουση του Κουτσιανικούλη, φέρνοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού. Πριν οι Έλληνες διεθνείς συνέλθουν από το “σοκ”, ο Ελβετός ρέφερι της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Σιόβα (17΄), ο οποίος όμως βρισκόταν εκτός περιοχής. Ο Πέκχαρτ ευστόχησε από τα 11 μέτρα στο 18΄, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του και κάνοντας πολύ ανηφορικό το δρόμο του ελληνικού συγκροτήματος.

Από εκείνο το σημείο και ως το τέλος του πρώτου μέρους οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη ανέλαβαν πλήρη πρωτοβουλία, χάνοντας πολύ καλές ευκαιρίες με το μόλις άστοχο σουτ του Γιάννη Παπαδόπουλου στο 25΄, το σουτ του Βασιλακάκη στο 28΄ που εξουδετέρωσε ο Βάτσλικ, το δοκάρι του Καρέλη στο 36΄ και την εντυπωσιακή επέμβαση του Βάτσλικ στο 39ο λεπτό, στο σουτ του Κουτσιανικούλη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εθνική απώλεσε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει, όταν στο 59ο λεπτό το πλασέ του Καρέλη σχεδόν άγγιξε το αριστερό δοκάρι του εξαιρετικού Βάτσλικ και πέρασε άουτ. Τη “χαριστική βολή” στην ελληνική ομάδα έδωσε ο Κότζακ στο 77΄, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, σκοράροντας με κεφαλιά. Επιπροσθέτως, στο 88΄ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δέχθηκε κίτρινη κάρτα για αψιμαχία με τον Κότζακ, συμπλήρωσε δύο και θα απουσιάσει από τον αγώνα της Τρίπολης.

Κίτρινες:
Μάζουτς, Κότζακ, Γκέτσοφ – Σιόβας, Κουτσιανικούλης, Γ. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος

Τσεχία (Γιάκουμπ Ντόβαλιλ):
Βάτσλικ, Μάζουτς, Τσέλουτσκα, Βάχα, Χόραβα, Πέκχαρτ (54΄ Κότζακ), Τσέρνι (76΄ Ντότσκαλ), Κόβαρικ, Γκέτσοφ, Χόσεκ, Βόσαχλικ (66΄ Μόραβεκ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελλάδα (Γιώργος Γεωργιάδης): Γιακουμής, Σκόνδρας, Ιωαννίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Σιόβας, Γκέντσογλου (58΄ Πλιάτσικας), Κουτσιανικούλης (66΄ Φορτούνης), Γ. Παπαδόπουλος, Καρέλης, Δημούτσος, Βασιλακάκης (46΄ Παπάζογλου).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης