Ένα παιχνίδι που έμοιαζε δικό της… κατάφερε να χάσει μέσα από τα χέρια της η ΑΕΚ. Η «Ένωση», μολονότι προηγήθηκε με 1-0 επί της Στουρμ Γκρατς, δέχτηκε δύο γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης, γνωρίζοντας έτσι την ήττα με 2-1 σκορ, σε αναμέτρηση για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ παρέμεινε χωρίς βαθμό (είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα και από την Άντερλεχτ) στον όμιλό της και πλέον οι ελπίδες της για την πρόκριση στην επόμενη φάση μειώθηκαν δραματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η« Ένωση» πήρε προβάδισμα με αυτογκόλ του Στάμφερτ στο 50′, ωστόσο τρία λεπτά αργότερα έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Τραϊανού Δέλλα  με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 87′ η ελληνική ομάδα υπέστη την πρώτη… ψυχρολουσία, καθώς ισοφαρίστηκε από τον Μπουργκστάλερ, για να έρθουν τα χειρότερα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά το γκολ του Χάας, ο οποίος χάρισε τη νίκη στους αυστριακούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο κατά την αντικατάσταση του Λεονάρντο από τον Κλωναρίδη όσο και μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι οπαδοί της ΑΕΚ αποδοκίμασαν τον Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος είδε μετά τη σημερινή ήττα την προπονητική του… καρέκλα να τρίζει ακόμη περισσότερο.
O αγώνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο τέταρτο του αγώνα είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες για να κάνουν το 1-0, οι οποίες όμως δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, καθώς τα σουτ των Μπέλεκ και Γκούντγιονσεν δεν βρήκαν στόχο.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τα «ηνία» του αγώνα κόντρα σε μία Στουρμ Γκρατς, η οποία έδειξε από νωρίς αμυντικές διαθέσεις, ωστόσο δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία των Αυστριακών.

Κι αυτό γιατί από τη μία ο Γκούντγιονσεν δεν τροφοδοτούνταν σωστά (χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι γυρνούσε αρκετές φορές πίσω για να πάρει την μπάλα) και ο Λεονάρντο, οποίος ήταν ο μοναδικός παίκτης που προσπαθούσε να «φτιάξει» φάσεις για την ΑΕΚ, ήταν εύκολη λεία την οπισθοφυλακή της Στουρμ.

Αυτό που δεν κατάφερε όμως η «Ένωση» στο πρώτο μέρος το πέτυχε στην επανάληψη και δη στο 50’. Μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Λεονάρντο, ο Κάρλος έγινε αποδέκτης της μπάλας και πλάσαρε, ωστόσο είδε τον Στάντφεντ να τον… προλαβαίνει και με κεφαλιά να τη στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του.

Αυτό ωστόσο λίγη σημασία είχε, καθώς η ελληνική ομάδα πέτυχε το ζητούμενο, που δεν ήταν άλλο από ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος.

Κι ενώ όλα έδειχναν ιδανικά για την ΑΕΚ, στο 53΄ο Δέλλας αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Ο «Κολοσσός» απέκρουσε την μπάλα με το χέρι σε φάουλ των φιλοξενούμενων (για να μην βγουν γρήγορα σε τετ α τετ), και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τη διαιτητή της αναμέτρησης, παίρνοντας το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Δύο λεπτά μετά την αποβολή του Δέλλα ο Χιμένεθ πέρασε στο ματς τον νεαρό Μπουγαΐδη στο κέντρο της άμυνας, στο επίσημο ντεμπούτο του, βγάζοντας τον Γκερέιρο.

Όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι ξεθάρρευαν ολοένα και περισσότερο, εκμεταλλευόμενοι φυσικά την αριθμητική υπεροχή τους. Έτσι από εκεί η Στουρμ Γκρατς είχε μέχρι τότε ρόλο… κομπάρσου στο παιχνίδι, μέσα σε λίγα λεπτά είχε πάρει τα ηνία στο παιχνίδι.

Ο κόσμος της ΑΕΚ βλέποντας την ομάδα τους να χωλαίνει και τον Λεονάρντο να περνάει στον πάγκο στο 66’ (έδωσε τη θέση του στον Κλωναρίδη), αποδοκίμασε έντονα τον Χιμένεθ, οποίος δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα… χειρότερα έρχονταν για την ομάδα του.

Και όπου χειρότερα βάλτε το τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, όπου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, παγώνοντας το ΟΑΚΑ.

Στο 87’, μετά από λάθος του Κλωναρίδη ο Μπουργκστάλερ βρήκε την ευκαιρία και ισοφάρισε με κοντινό πλασέ για τους αυστριακούς, οι οποίοι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ του Χάας από το ύψος της περιοχής, διπλασίασαν τα τέρματά τους, φεύγοντας με -ένα ανέλπιστο- τρίποντο από το ΟΑΚΑ.



Κίτρινες:
Λαγός, Δέλλας – Μπούκβα

Κόκκινες: Δέλλας (δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Λαγός, Κάλα, Δέλλας, Κοντοές, Βάργκας, Γκερέιρο (56′ Μπουγαΐδης), Λεονάρντο (66′ Κλωναρίδης), Γκούντγιονσεν, Κάρλος, Μπέλεκ (77′ Λυμπερόπουλος)

Στουρμ Γκρατς (Φράνκο Φόντα): Κάβλινα, Ποπκχάτζε, Βέμπερ, Σάμπικς, Ντούντιτς, Μπουργκστάλερ, Κάιντζ, Στάντφεστ, Μπόντουλ, Στανγκλ (57′ Ζόιμερ), Βολφ (40′ Μπούκβα)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης