Ο Βλάντιμιρ Βάις έδωσε συνέντευξη σε site της Σλοβακίας και εξέφρασε την προτίμησή του για τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αναφέρθηκε και στο χαμένο πέναλτι με την Άντερλεχτ.

«Ο κόσμος μας ήταν εξαιρετικός και στο ματς με την Άντερλεχτ και πανηγυρίσαμε όλοι μαζί την πρόκριση στην φάση των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί μετά από 4 χρόνια ο Ολυμπιακός περνάει ξανά στην συγκεκριμένη φάση. Μετά το τέλος του αγώνα ήρθε στα αποδυτήρια και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και μας συνεχάρη. Μας τόνισε, ωστόσο, πως δεν έχουμε κάνει το τελικό βήμα. Μπροστά μας έχουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου αλλά και τα δυο παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, που όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κλήρωση θα γίνει την Δευτέρα στη Νιόν, έχεις κάποια προτίμηση;

«Τερματίσαμε δεύτεροι και θα αντιμετωπίσουν κάποια από τις ομάδες που βρέθηκαν στην κορυφή των ομίλων τους. Με όποιον και να κληρωθούμε θα είναι δύσκολα, αλλά τα παιχνίδια ξεκινάνε από το 0-0. Προσωπικά θα με εξιτάρει να παίξω εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης».

Στο Μπερναμπέου είχες βρεθεί και πριν από δυο χρόνια με την Εσπανιόλ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα όμως τα πράγματα είναι καλύτερα. Αλλά η γνώμη μου είναι πως μπορούμε να βρούμε μπροστά μας έναν διαφορετικό αντίπαλο. Σε αυτό το επίπεδο όλα μπορούν να συμβούν».

Κόντρα στην Άντερλεχτ έπρεπε να νικήσετε, πως προετοιμαστήκατε γι αυτό;

«Ξέραμε πως ήταν στο χέρι μας και πως η νίκη μας έδινε και την πρόκριση. Τακτικά ήμασταν απόλυτα έτοιμοι από τον προπονητή μας, ενώ ήμασταν και απόλυτα συγκεντρωμένοι. Ξέραμε πως πάντα σκοράρουμε στην έδρα μας, όπως συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι. Μπορεί, τελικά, να δεχθήκαμε ένα γκολ, αλλά βάλαμε περισσότερα».

Θα ήθελες να βρεθείς από την αρχή στο ματς;

«Δεν με ενδιέφερε αυτό. Ένιωθα μέρος της τακτικής, ο προπονητής με ήθελε να μπω κατά την διάρκεια του αγώνα και να κάνω την διαφορά. Πάντως όταν ακούστηκε ο ύμνος του Τσάμπιονς Λιγκ και ήμουν στον πάγκο, ήθελα να κλάψω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα όμως, δέχομαι τις αποφάσεις του προπονητή μου. Άλλωστε μπήκα στο ματς όταν ήταν 1-1, βοήθησα να αλλάξει αυτό και είμαι χαρούμενος».

Και από την πλευρά σου τα πράγματα άρχιζαν να αλλάζουν. Πρώτα ήρθε το πέναλτι…

«Ήταν το 4ο σερί πέναλτι που μου κάνουν. Στα προηγούμενα είχαμε τον Μήτρογλου, τον Σαβιόλα και τον Ντομίνγκες να παίρνουν την μπάλα για την εκτέλεση. Ωστόσο είπα, τώρα, να το χτυπήσω εγώ. Το σκορ ήταν 2-1 και γενικά ήταν μια ωραία στιγμή στο ματς. Είχα εμπιστοσύνη, και ένιωθα πολύ καλά».

Ωστόσο δεν κατάφερες να ευστοχήσεις. Τι συνέβη;

«Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, το τελευταίο βήμα, είχα αποφασίσει να στείλω την μπάλα στην δεξιά γωνία. Ωστόσο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή άλλαξα και έστειλα την μπάλα αριστερά. Δεν ξέρω γιατί το έκανα. Και φυσικά ήταν μια λάθος εκτέλεση. Παρόλα αυτά όμως δεν επηρεάστηκα. Αντίθετα κέρδισα περισσότερη ενέργεια για να βοηθήσω την ομάδα μου. Είμαι χαρούμενος που τελικά τα κατάφερα».

Στην συνέχεια ήρθε ο Ν’Σακαλά και σου έκανε ένα ακόμα πέναλτι. Ήθελες να το εκτελέσεις ξανά;

«Ήθελα, αλλά αν έχανα δυο πέναλτι σε ένα ματς… Μόνο ο Μίνο Στοχ το έχει κάνει (γέλια). Είμαι χαρούμενος όμως γιατί το εκτέλεσε ο Ντομίνγκες και έστω με την βοήθεια του δοκαριού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα έλεγαν για μας αν χάναμε τρία πέναλτι σε ένα παιχνίδι, γιατί είχε προηγηθεί και αυτό με τον Σαβιόλα στο 50′. Πάντως τώρα όλα αυτά είναι παρελθόν και ακόμα χωρίς τον αρχηγό μας τον Μανιάτη, αλλά και τον Μήτρογλου, τα καταφέραμε και είμαστε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ».

ΠΗΓΗ: sport.aktuality.sk

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης