Τι κι αν στην Ισπανία το ένα δημοσίευμα μετά το άλλο τον παρουσιάζουν ως έναν εκ των υποψήφιων προπονητών για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα;

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, περί ου ο λόγος, στη συνέντευξη Τύπου, εν όψει του επαναληπτικού με τη Ρούμπιν Καζάν, κατέστησε σαφές ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το αυριανό ματς της ομάδας του με τους Ρώσους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Τσινγκούρι», μιλώντας για τη δεύτερη «μονομαχία» με τη Ρούμπιν, τόνισε ότι περιμένει την αντίπαλο της ομάδας του πιο δυνατή, εν συγκρίσει με το πρώτο ματς, ενώ υπογράμμισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να μπουν σαν το παιχνίδι να είναι 0-0 και να πάρουν τη νίκη-πρόκριση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν φοβάται που ο κόσμος ασχολείται από τώρα με τη Μέταλιστ, σαν να έχει περάσει ήδη η ομάδα: «Με ανησυχεί, αλλά στα αποδυτήρια όλοι οι παίκτες σκέφτονται το αυριανό ματς. Έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά το 0-1 δεν είναι καθοριστικό. Μακάρι να καταφέρουμε να περάσουμε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε μελλοντικούς αντιπάλους. Το 0-1 δεν είναι καθοριστικό και αύριο θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς».

Για το πώς περιμένει τη Ρούμπιν Καζάν μετά την ήττα στο πρώτο ματς:
«Σίγουρα την περιμένω πιο επιθετική, αφού είναι πίσω στο σκορ. Δεν είναι όμως ομάδα που θα χάσει την οργάνωσή της για να επιτεθεί. Έχει πολύ καλούς παίκτες στην επίθεση».

Για τους παίκτες που ξεχώρισε από τη Ρούμπιν Καζάν και πώς θα πάει το ματς: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον από τους παίκτες. Έχω ξεχωρίσει τους Νάτχο, Καραντενίζ, Κασάεβ, Βαλντές, Νάβας, αλλά αυτό που μ’ αρέσει σ’ αυτή την ομάδα είναι που δεν χάνει την οργάνωσή της και διατηρούν τις γραμμές τους. Πιστεύουμε πως ο αυριανός αγώνας θα είναι πολύ σκληρός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να επιβάλλει πάλι το παιχνίδι του ή η Ρούμπιν θα του κάνει κάποια… έκπληξη: «Δεν γνωρίζουμε πώς θα είναι το αυριανό ματς. Μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, αλλά κανείς δεν ξέρει. Εμείς θέλουμε να ξεκινήσουμε δυνατά, αφού παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να έχουμε το δικό μας στυλ, αλλά η Ρούμπιν Καζάν έχει καλούς παίκτες και μπορεί να κάνει τη ζημιά».

Για το αν θα παίξουν μαζί Μακούν και Ιμπαγάσα: «Δεν το ξέρουμε και δεν θα το μάθουμε μέχρι αύριο».

Για το αν το γρήγορο γκολ θα είναι «κλειδί» για την πρόκριση:
«Όλοι θέλουμε ένα γρήγορο γκολ, αλλά τα πιο σημαντικά είναι τα γκολ που μπαίνουν στο τέλος και σου δίνουν τη νίκη. Αν βάλεις γκολ στο 1ο λεπτό, έχεις άλλα 89′. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε δυνατοί, να σκοράρουμε είτε νωρίς είτε αργά και να εμποδίσουμε τη Ρούμπιν να σκοράρει».

Για το ποιος θα παίξει τερματοφύλακας: «Ή ο Κάρολ ή κάποιος από τους νέους….».

Για το τι έγινε την τελευταία μέρα των μετεγγραφών με τον Χλεμπ (ρώτησε ένας Ρώσος δημοσιογράφος): «Δεν ξέρω γιατί πήγε στραβά. Ξέρω ότι η ομάδα επέλεξε τον Καζίμ-Ρίτσαρντς. Θέλαμε έναν παίκτη σ’ αυτή τη θέση και η διοίκηση σίγουρα ξέρει καλύτερα».

Για το ποιο αποτέλεσμα θα ήθελε αύριο: «Καλό θα ήταν να πάρουμε τη νίκη».

Για τις φήμες για το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα: «Δεν έχω πολλά να πω. Ο Τύπος μπορεί να λέει ό,τι θέλει και τον εξυπηρετεί. Αυτά είναι θέματα δημοσιογραφικά που περισσότερο τα καταλαβαίνετε εσείς. Εμείς έχουμε στο μυαλό μας το αυριανό σημαντικό ματς».

Για το αν θα παίξουν οι Μέλμπεργκ και Μιραλάς (ερώτηση από Ρώσο δημοσιογράφο):
«Και οι δύο έχουν ξεπεράσει τα προβλήματά τους. Ο Μέλμπεργκ δεν έπαιξε την Κυριακή για προληπτικούς λόγους, ενώ ο Μιραλάς είχε μια ίωση. Και οι δύο είναι έτοιμοι, όμως το εάν θα παίξουν είναι μια απόφαση που θα πάρω την τελευταία στιγμή».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του από το Champions League, επειδή τώρα είναι νοκ άουτ ματς:
«Δεν πρέπει να έχουμε στο μυαλό ματς το αποτέλεσμα του πρώτου ματς. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί στα νοκ άουτ ματς τα λάθη κοστίζουν ακόμα και την πρόκριση.

Πρέπει να έχουμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, να κάνουμε όσο γίνεται λιγότερα λάθη ή να κάνουμε τον αντίπαλο να αυξήσει τα λάθη του. Για εμάς το αυριανό παιχνίδι ξεκινάει από το 0-0. Ξεκινάμε από την αρχή, για να πάρουμε την πρόκριση».

Για το αν η ομάδα μπορεί να αντεπεξέλθει και στις τρεις διοργανώσεις:
«Δεν μας ανησυχεί η κούραση. Έχουμε χρόνο για να ξεκουραστούμε. Αυτό που μας κουράζει είναι η ήττα. Γι’ αυτό θέλουμε να κερδίζουμε, για να ξεκουραζόμαστε».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης