Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στον τόπο του… εγκλήματος και δη στην Κωνσταντινούπολη, όπου εκεί τον περασμένο Μάιο εκτέλεσε… εν ψυχρώ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κατακτώντας την Euroleague, ωστόσο αυτή τη φορά κρατούσε… άσφαιρα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πραγματοποίησε τραγική εμφάνιση απέναντι στην Εφές Αναντολού στο «Αμπντί Ιπεκτσί» και μοιραία γνώρισε βαριά ήττα με 98-72 σκορ από τους γηπεδούχους, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων της Euroleague.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δυσάρεστο, πάντως, για τους «ερυθρόλευκους» από τον αποψινό αγώνα δεν περιορίζεται στην ήττα, αλλά και στο εύρος αυτής, καθώς πλέον έχουν να διαχειριστούν και το εις βάρος τους -26 (98-72), διαφορά που ίσως αποδειχθεί μοιραία στη συνέχεια.

Oι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του αγώνα και επέτρεψαν από την αρχή στο συγκρότημα του Μαχμούτι να πάρει την πρωτοπορία στο σκορ και να φτάσει σε μία ανέλπιστα εύκολη νίκη.

«Δήμιος» για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Φάρμαρ, που πότισε… φαρμάκι την ελληνική ομάδα με τους 25 πόντους που πέτυχε. Από τον Ολυμπιακό διασώθηκαν οι Σπανούλης και Χάινς, που είχαν 14 και 13 πόντους αντίστοιχα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το μοιραίο για την ομάδα τους, που ήταν τραγική στην άμυνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μοναδικό διάστημα στο παιχνίδι, που οι «ερυθρόλευκοι» θύμισαν την ομάδα που πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας και Ευρώπης ήταν στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, όπου με ένα επιμέρους σκορ 19-6 μείωσαν στο 25′ σε μονοψήφιο αριθμό (60-51).

Πέραν τούτου ουδέν όμως για τους πρωταθλητές Ελλάδας που πλέον θα πρέπει να αναζητήσουν το «μαύρο κουτί» της βαριάς ήττας από την Εφές, προκειμένου να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη στο ντέρμπι που ακολουθεί, κόντρα στον Παναθηναϊκό, την προσεχή Δευτέρα στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 30-13, 54-32, 74-57, 98-72.

Αναντόλου Εφές (Μαχμουτί): Φάρμαρ 25(4), Βούγιασιτς 15(3), Ερντέν 13, Τουντσερί 7(1), Γκόνλουμ, Σαβάνοβιτς 13, Λούκας 10(1), Γκιουλέρ 4, Μπάρατς 11.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λο 4, Άντιτς 5, Σπανούλης 14(2), Περπέρογλου 10(2), Ντόρσεϊ 3, Σλούκας 5, Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 7(1), Παπανικολάου 5(1), Μάντζαρης 6(2).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης