Άγνωστες πτυχές της ζωής του αποκάλυψε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε συνέντευξή του στο Παρασκήνιο και συγκεκριμένα στη δημοσιογράφο Χρύσα Σαραντοπούλου.

Ο κ. Βασιλειάδης μεταξύ άλλων μίλησε για τη μητέρα του που είναι φανατική οπαδός της ΑΕΚ, αποκάλυψε ότι παίζει Fifa με τα παιδιά του, ενώ αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό, η κατάστασή του οποίου, όπως υπογράμμισε, απασχολεί το υπουργείο Αθλητισμού και την κυβέρνηση.

Αποσπάσματα της συνέντευξής του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός, ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της χώρας…

Σωστά! Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση από συσσωρευόμενα λάθη του παρελθόντος. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Δυστυχώς, τα περιθώρια παρέμβασης δεν είναι πολλά. Σαφέστατα μας απασχολεί και ως υπουργείο Αθλητισμού και ως κυβέρνηση.

Τα προβλήματα πολλά, δεν έχει και γήπεδο…

Η κυβέρνηση, επειδή αναγνωρίζει ότι κομβικό σημείο για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου είναι η ύπαρξη σύγχρονων γηπεδικών εγκαταστάσεων, έχει πρόταση για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Αυτήν τη στιγμή όμως αυτό το θέμα δεν είναι το μείζον…

Μια ευχή στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για τα τελικά στη Ρωσία.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην εθνική μας. Έχουμε έναν εξαιρετικό προπονητή και μια πολύ καλή φουρνιά παικτών. Είμαι αισιόδοξος! Καλή επιτυχία στην Εθνική μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ολυμπιονίκες μας;

Οι Ολυμπιονίκες μας αποτελούν πρότυπο. Στον νέο αθλητικό νόμο που θα φέρουμε, υπάρχει ειδική πρόνοια ώστε να τους στηρίξουμε αλλά και να τους δώσουμε τη θέση που τους αρμόζει στην κοινωνία.

Φίλαθλος του Ολυμπιακού, που στέκεστε δίπλα σε όλες τις ομάδες. Είναι αλήθεια ότι η μητέρα σας είναι ΑΕΚ;

Η μητέρα μου είναι ΑΕΚ, όπως και ο παππούς μου. Όταν αγαπάς τον αθλητισμό, μπορείς να παρακολουθήσεις όλες τις ομάδες και όλα τα αθλήματα. Εάν οι παράγοντες των ομάδων καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να παραγάγει καθαρό πλούτο, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να τους φέρει πολύ μεγαλύτερο κέρδος, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε. Η εξυγίανση για να έρθει, πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και πρέπει και ο ίδιος ο κόσμος να απαιτήσει να αλλάξει η νοοτροπία. Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα κομβικό σημείο αυτήν τη στιγμή.

Και νεαρός μπαμπάς τριών παιδιών. Ο πιο δύσκολος ρόλος είναι αυτός;

Ο πιο δύσκολος ρόλος στη ζωή είναι του γονέα. Και για να είμαστε δίκαιοι, είναι της μητέρας, ειδικά όταν η μητέρα είναι εργαζόμενη και ο πατέρας –όπως εγώ– τρέχει συνεχώς και τότε εκείνη αναγκάζεται να παίξει τον ρόλο και των δύο. Τα παιδιά μου, αγόρια και τα τρία, επτά, πέντε και δύο χρονών αντίστοιχα, μας χρειάζονται και σίγουρα πρέπει να βρω τον τρόπο να τους αφιερώνω περισσότερο χρόνο.

Τα παιδιά σας ασχολούνται με τον αθλητισμό; Πρέπει η Πολιτεία να στρέψει τα παιδιά περισσότερο στον αθλητισμό;

Θέλαμε τα παιδιά μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ανεξάρτητα με τη θέση που είμαι τώρα. Είναι μέλη σε σωματεία στίβου, σε ιστιοπλοϊκά σωματεία και πλέον και σε ποδοσφαιρικό σωματείο, στον ιστορικό Πανιώνιο! Ο αθλητισμός σε μαθαίνει να ζεις με αρχές, να συνεργάζεσαι, να είσαι πειθαρχημένος και σου βάζει βασικούς κανόνες που είναι πολύ χρήσιμοι στην υπόλοιπη ζωή σου. Από μικρά πρέπει να στρέφουμε όλα τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό.

Αγαπημένος σας χόμπι;

Το καινούριο μου χόμπι είναι να παίζω FIFA playstation με τα παιδιά μου, τον ελάχιστο χρόνο κάποιου Σαββατοκύριακου. Το αγαπημένο μου χόμπι χρόνων, που δυστυχώς δεν προλαβαίνω να το κάνω πια, είναι αυτός ο κυριακάτικος καφές με εφημερίδες και φίλους. Αυτά. Δεν έχω άλλα χόμπι. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μόνο δουλεύω. Δεν κάνω κάτι άλλο. Στην ουσία, η δουλειά μου είναι το χόμπι μου. Ναι! Και είμαι τυχερός που κατάφερα να ασκώ τη δικηγορία, που τόσο αγαπώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης