Για τη νέα σεζόν, τις αλλαγές στο ρόστερ, τον μικροτραυματισμό του και τον νέο του ρόλο σαν αρχηγό του Ολυμπιακού μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης στο sport24.gr.

Βασίλη, πρώτα απ’ όλα καλή σεζόν, πώς είσαι μετά τον τραυματισμό σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάποιες μικροενοχλήσεις υπάρχουν, αλλά είμαι 100% έτοιμος, ακολουθώ το πρόγραμμα της ομάδας. Κάνω κανονικά προπονήσεις, έπαιξα και δύο φιλικά. Νιώθω πάρα πολύ καλά και είμαι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Το επόμενο βήμα είναι να δέσουμε σαν ομάδα και να μάθουμε ο ένας τον άλλο».

Ποιοι είναι οι στόχοι φέτος;

«Είναι πάντα ψηλοί οι στόχοι της ομάδας, είτε παίζει με βετεράνους, είτε με ρούκις είτε με συνδυασμό παικτών. Κι αυτό για μιλάμε για μία μεγάλη ομάδα με τεράστια ιστορία που βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Σίγουρα τα λεφτά δεν παίζουν μπάσκετ. Σκοπός είναι να παρουσιαστούμε όλοι αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας έδειξε ο κόουτς και οι πρόεδροι της ομάδας. Πρέπει να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερο και πιεστικό μπάσκετ μπορούμε».

Φέτος η ομάδα εμπιστεύτηκε νεαρούς παίκτες και προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της. Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι θα πετύχετε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολλοί πιστεύω ότι ασχολούνται με το ποιοι ήταν πέρυσι, πρόπερσι στην ομάδα και ποιοι είναι φέτος, αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι δεν έχει σημασία ποιοι βρίσκονται φέτος στο σύνολο αλλά το πόσο θα βοηθήσουν. Μπορεί να φέρεις τους καλύτερους παίκτες σε μία ομάδα και να μην κάνεις τίποτα και μπορεί να έχεις μία ομάδα με καλή χημεία και να κάνεις πολλά. Το σημαντικό είναι να τα βρούμε μεταξύ μας και να κάνουμε μία ομάδα με καλή χημεία, να δουλέψουμε καλά και να ακούμε αυτά που μας λέει ο κόουτς».

Φέτος θα είσαι αρχηγός της ομάδας, λειτουργεί ως ένα επιπλέον κίνητρο αυτό;

«Κίνητρο πάντα υπάρχει στη ζωή και πάντα βάζεις καινούργιους στόχους για να γίνεσαι καλύτερος. Για μένα αυτή τη στιγμή, εκτός από το να πάει καλά η ομάδα, θέλω και να βοηθήσω τα παιδιά, για να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο. Πιστεύω ότι έχουμε στην ομάδα 4-5 από τα καλύτερα ταλέντα της Ευρώπης. Εύχομαι να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και να μάθουν μέσα από αυτή τη διαδικασία. Έτσι θα κερδίσει και ο Ολυμπιακός και αυτοί».

Ποια στοιχεία θα δούμε φέτος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού;

«Το πρωταρχικό θα είναι η ομαδικότητα. Η υπομονή που θα δείξουμε στην επίθεση και η καλή άμυνα. Θα βγάζουμε παρά πολλή ενέργεια στην άμυνα, γιατί έχουμε και πολλά νεαρά παιδιά. Αυτό πιστεύω θα μας βοηθάει να βγάζουμε και αυτοπεποίθηση στην επίθεση».

Τι μπορεί να πετύχει ο φετινός Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα;

«Το επίπεδο παραμένει υψηλό. Άλλες ομάδες έχουν αποδυναμωθεί, άλλες έχουν δυναμώσει σε σημαντικό βαθμό. Οι στόχοι είναι πάντα πολύ υψηλοί για μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, αλλά καλό είναι να δείξουμε πρώτα τι μπορούμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να μιλάμε τόσο πολύ, αλλά να μιλήσουμε με έργα!».

ΠΗΓΗ: Sport24

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης