Βεντούρης: «Δεν είμαι αισιόδοξος»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011, 13:06
Βεντούρης: «Δεν είμαι αισιόδοξος»
Απογοητευμένος και κάθε άλλο παρά αισιόδοξος για το μέλλον του Πανιωνίου εμφανίστηκε ο Γεράσιμος Βεντούρης.

Ο πρώην πρόεδρος της κυανέρυθρης ΠΑΕ μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM για την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα της Νέας Σμύρνης, για το συμβόλαιο του Τάκη Λεμονή, τον Εστογιανόφ, αλλά και τη νέα διοίκηση, σημειώνοντας πως «εδώ και δυο μήνες δεν κάνει τίποτα. Δεν δίνει καμία μάχη, παρά λέει περικοπές και… φύγετε».

«Για να μην κοροϊδευόμαστε… Από οικονομικής άποψης, τα πράγματα δεν ήταν ποτέ ρόδινα. Ωστόσο, βρίσκαμε λύσεις. Κάναμε πολύ μεγάλες προσπάθειες. Όταν αναλάβαμε και τυπικά, τον Ιανουάριο του 2011, είχαμε πάρα πολλές εκκρεμότητες. Αλλά εδώ μιλάμε για παραίτηση! Εδώ και δύο μήνες δεν δίνεται καμία μάχη. Η νέα διοίκηση, που, εντάξει, θεωρώ ότι είναι καλόπιστη, το μόνο που δεν έχει κάνει δύο μήνες τώρα είναι να διοικήσει. Φτάσανε στην, αποκαλούμενη και ιστορική, Γενική Συνέλευση της περασμένης Δευτέρας, να λένε για λύση… “φύγετε και περικοπές”» είπε αρχικά ο κ. Βεντούρης.

Για το θέμα του κ. Λεμονή, υποστήριξε πως, αν το συμβόλαιό του είναι το πρόβλημα, είναι πρόθυμος να του τηλεφωνήσει και να τον παρακαλέσει να φύγει. «Έχουν επικεντρωθεί όλοι στον Λεμονή, λες και είναι το μόνο πρόβλημα που υπάρχει. Ένας άνθρωπος που έχει πάρει από τη μέρα που ανέλαβε μόνο 60.000 ευρώ και ποτέ δεν έβαλε το μαχαίρι σε κανενός τον λαιμό. Και έχει πληρώσει από την τσέπη του και τους βοηθούς του. Εγώ είχα μιλήσει μαζί του το καλοκαίρι και είχαμε συμφωνήσει για επέκταση της συνεργασίας μας, αλλά με μειωμένες αποδοχές. Δεν τελεσφόρησε η κουβέντα, γιατί ήρθαν κάποιοι κύριοι και μας είπαν να φύγουμε για να έρθουν αυτοί να διοικήσουν. Ποιοι και πού είναι αυτοί; Ο Λεμονής μού λέει να συζητήσω μείωση ή επέκταση, αλλά με ποιον; Διαφωνώ ριζικά. Το άνοιγμα του Πανιωνίου δεν είναι το συμβόλαιο του Λεμονή».

Ο κ. Βεντούρης, ερωτηθείς για το εάν γνωρίζει τα οικονομικά του Πανιωνίου, είπε πως ο κ. Τσολακάκης ήταν ο υπεύθυνος του οικονομικού τμήματος.

Ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου μίλησε και για τον Εστογιανόφ. «Το συμβόλαιο του Εστογιανόφ το βρήκαμε από τον κ. Τσακίρη. Όταν τέθηκε θέμα επιστροφής του, ήμουν κάθετα αντίθετος. Δεν μπορεί ο Πανιώνιος να έχει ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο. Και αυτή ήταν η πρώτη μου διαμάχη με τους διοικούντες. Μετέπειτα ήρθε η πλήρης ρήξη, ενώ αποφασίσαμε, με μειοψηφούντα εμένα, να ενεργοποιήσουμε το συμβόλαιό του. Τώρα έρχονται όλοι και λένε “O Βεντούρης αυτό, ο Βεντούρης εκείνο”. Νιώθω, δυστυχώς, ότι δικαιώνομαι. Ακούστηκε και η άποψη να παίξει και να τον μοσχοπουλήσουμε τον Γενάρη. Αυτά είναι ρίσκα… μονά ζυγά. Τώρα είναι τραυματίας και ο Πανιώνιος έχει γονατίσει. Και το θέμα είναι ότι ο Εστογιανόφ έχει πληρωθεί. Όταν, λοιπόν, οι υπόλοιποι παίκτες το ξέρουν αυτό, τότε υπάρχει θέμα. Έχουμε άλλα προβλήματα».

Κλείνοντας, ο κ. Βεντούρης χαρακτήρισε την εν λόγω διαχείριση ως τη χειρότερη που θα μπορούσε να γίνει. «Όσο για τον Τσακίρη, τον σέβομαι, τον αγαπώ, αλλά έφτασε την ομάδα στο χείλος του υποβιβασμού. Δεν βλέπω λύση. Ακούω ότι ο όμιλος από το Κουβέιτ ακόμα ενδιαφέρεται. Μακάρι, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος».

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011, 13:26