Με κορυφαίο σε ένα ακόμη παιχνίδι τον Ούγκο Λεάλ και «εκτελεστή» τον Μάρις Βερπακόφσκις, ο οποίος σκόραρε στο 24’, ο Εργοτέλης επικράτησε με 1-0 της Καβάλας στο «Παγκρήτιο», για την 13η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου μετά τη σημερινή νίκη της, η οποία είναι η πέμπτη στο φετινό πρωτάθλημα, έφτασε τους 21 βαθμούς και αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ενώ στον αντίποδα οι «αργοναύτες» παρέμειναν στους 18.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν «διαβασμένοι» στο παιχνίδι, προσέχοντας ιδιαιτέρως τα νώτα τους, ενώ από την άλλη πλευρά ο Εργοτέλης προσπαθούσε να επιβάλει τον ρυθμό του και να πάρει τα «ηνία» του αγώνα.
 
Στο 22’ η Καβάλα στάθηκε άτυχη, μιας και «έχασε» τον Ορούμα, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Πόποβιτς.
 
Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι, όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαζαν στροφές, ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 24’ με τον Μάρις Βερπακόφσκις.
 
Μετά από σέντρα του δραστήριου Λεάλ, ο διεθνής Λετονός φορ με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να «νικήσει» τον Ιτάνζ, κάνοντας το 1-0.
 
Εν συνεχεία η ομάδα του Γούτη προσπάθησε να αντιδράσει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα,  εντούτοις οι γηπεδούχοι ήταν προσεκτικοί στα μετόπισθεν.
 
Ίδιο σκηνικό είχε το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Καβάλα είχε την επιθετική πρωτοβουλία, ωστόσο, όλοι οι διάδρομοι προς την εστία του Αθανασίου ήταν… ερμητικά κλειστοί.
 
Στη συνέχεια η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και έφτασε μάλιστα μία… ανάσα από το δεύτερο γκολ με τον Βερπακόφσκις στο 58’, ο οποίος, όμως, αστόχησε σε προβολή από κοντά.
 
Στα εναπομείναντα λεπτά, παρά την πίεση που άσκησε η Καβάλα, ο Εργοτέλης κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του 1-0, νίκη η οποία του επιτρέπει να κάνει ευρωπαϊκά όνειρα, όντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.


 
Κίτρινες: 32′ Ρομάνο, 49′ Τσεσνάουσκις – 32′ Ντουγκλάο, 44′ Πόποβιτς, 53′ Ντουκρόκ, 56′ Ντομπρασίνοβιτς

Εργοτέλης: Aθανασίου, Γελαδάρης, Κορδονούρης, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Μπέτο, Βερπακόφσκις (90′ Ογκουνσότο), Τσεσνάουσκις, Ρομάνο (90′ Χίμπλιγκερ), Λεάλ (73′ Μπούντιμιρ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καβάλα: Ιτάνζ, Πετκάκης, Ψωμάς, Ντουγκλάο, Οικονόμου, Ντομπρασίνοβιτς (76′ Λάκης), Μεντί (65′ Ιωάννου), Ντουκρόκ, Ονυοάτσι, Ορούμα (22′ Πόποβιτς), Γιάννου
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης