Με διαφορετικό μάτι βλέπει πλέον το ποδόσφαιρο μετά τη μετεγγραφή του στη Φορτούνα Ντίσελντορφ ο Στέλιος Μαλεζάς, όπως επισήμανε ο Έλληνας στόπερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός παράλληλα, εξέφασε την πεποίθηση ότι στον γερμανικό σύλλογο θα φτάσει σε άλλο επίπεδο, ενώ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε o διεθνής αμυντικός στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107.4:

Για τη νίκη (2-1) της Εθνικής μας κόντρα στην Λετονία: «Αν και στο πρώτο ημίχρονο δεν πήγαν καλά πράγματα, το δεύτερο ημίχρονο ήταν το καλύτερό μας τα τελευταία χρόνια. Δείχνουμε ότι είμαστε μια μεγάλη ομάδα που ξέρει πως να παίρνει τα αποτελέσματα, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε αυτό σε κάθε αγώνα».

Για τον Φερνάντο Σάντος:
«Με τον κ. Σάντος αναδείχθηκα ως παίκτης στον ΠΑΟΚ και με αυτόν στον τιμόνι της Εθνικής κλήθηκα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Μέσω αυτών καταλαβαίνει ο καθένας αυτά που αισθάνομαι για τον κ. Σάντος».

Για τον συναγωνισμό που υπάρχει στις θέσεις των στόπερ: «Όλο αυτό είναι πολύ καλό, υπάρχει ανταγωνισμός και γίνεσαι όλο και καλύτερος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στο εξωτερικό: «Είχα πει ότι το αποφάσισα γιατί ήθελα να ζήσω κάτι διαφορετικό σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι παίρνω μέρος στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα, σε ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, με κάνει καλύτερο αγωνιστικά, φθάνω σε άλλο επίπεδο, αλλά και βλέπω διαφορετικά το ποδόσφαιρο».

Για τη ζωή του στη Γερμανία:
«Βρέθηκα σε μια πολύ ωραία πόλη και σε μια ομάδα που με αγκάλιασαν όλοι από την αρχή».

Για το αν αισθάνθηκε κορεσμένος στον ΠΑΟΚ: «Όχι, περνούσα πολύ καλά τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στη Θεσσαλονίκη. Δεν είχα κορεστεί, απλά βρήκα μια μεγάλη ευκαιρία και θεώρησα ότι θα ήταν καλύτερο για την καριέρα μου να πάω στην Φορτούνα, για να βελτιωθώ τόσο ως άνθρωπος όσο κι ως ποδοσφαιριστής».

Για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ: «Είδα όλα τα παιχνίδια τού ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Δυστυχώς ο αποκλεισμός ήταν μια κακιά στιγμή. Όμως δε σταματάει η ζωή σε αυτό. Είναι μια ευκαιρία για να πάει η ομάδα καλύτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για τα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τον ΠΑΟΚ: «Μπαίναμε σε αυτό το τριπάκι, δηλαδή να ασχολούμαστε πέρα από το ποδόσφαιρο και με τα οικονομικά, για το καλό της ομάδας και των συμπαικτών μας. Το μυαλό μας δεν ήταν 100% στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο… παραποδόσφαιρο. Τα παιδιά που είναι τώρα αρχηγοί είναι σε καλύτερη μοίρα από εμάς. Και με την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον νέο επενδυτή θα έχουν το μυαλό τους μόνο μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα θα πάει καλύτερα κι αγωνιστικά, όταν επιστρέψουν και οι τραυματίες».

Για το αν έφυγε από τον ΠΑΟΚ λόγω των οικονομικών ζητημάτων: «Όχι … Ο ΠΑΟΚ μου κατέθεσε καλύτερη πρόταση από την Φορτούνα, είχα μιλήσει με όλους και μου είπαν ότι με ήθελαν στην ομάδα, όμως ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, χωρίς να ξέρω αν θα μου βγει σε καλό ή σε κακό. Δε θα μπορούσαν να με κρατήσουν στην ομάδα, η απόφαση ήταν δική μου και δε θα άλλαζε ότι κι αν είχε συμβεί».

Για το τι περιμένει από τον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να υπάρξει τεράστια υπομονή για τον προπονητή, μια και δεν μπορεί σε έναν μήνα ή σε δύο μήνες να τα κάνει όλα αυτά. Η καλύτερη πορεία τού ΠΑΟΚ έγινε με τον κ. Σάντος που έμεινε στην ομάδα για τρία χρόνια. Έτσι ο προπονητής γνωρίζει τι μπορεί να πάρει από τον κάθε παίκτη».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης