Αισιόδοξος ότι η Εθνική Παίδων θα καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου της, στην ενδιάμεση φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2010, και ότι θα βρεθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης, εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Λεωνίδας Βόκολος.

«Τα παιδιά στην ομάδα είναι ηλικίας 16 και 17 ετών και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών βρίσκεται στις ακαδημίες μεγάλων ομάδων. Ελπίδες έχουμε, ποιότητα έχουμε, ομάδα καλή έχουμε, αλλά όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες», τόνισε αρχικά ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία αναφερόμενος στο επίπεδο των αντιπάλων υποστήριξε: «Έχω δει κάποια DVD κι έχουμε παρακολουθήσει τους αντιπάλους μας με το συνεργάτη μου, τον Θοδωρή Παχατουρίδη. Αποφύγαμε κάποιους ομίλους με μεγαθήρια, αλλά όλες οι ομάδες που φτάνουν σε αυτή τη φάση είναι πολύ καλές.

Η εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών και η καθιέρωση στους συλλόγους τους είναι το ζητούμενο για το μέλλον τους, αλλά η ιστορία έχει αποδείξει πως λίγα από αυτά τα παιδιά βρίσκουν θέση. «Υπάρχει εισροή πάρα πολλών ξένων και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους δικούς μας παίκτες. Δεν είμαι κατά των ξένων ποδοσφαιριστών, είμαι υπέρ των ποιοτικών ξένων παικτών. Είναι αμαρτία γιατί υπάρχει πολύ ταλέντο, αλλά στην πορεία κάτι γίνεται και χάνονται».

Ο παλαίμαχος αμυντικός του Παναθηναϊκού μίλησε και για τη χθεσινή ήττα των «πράσινων» από τη Σταντάρ Λιέγης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο καλός Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει αυτό που θέλει στον επαναληπτικό. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα βέβαια. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο βάρος και πίεση καθώς βρίσκεται μέσα σε τρεις διοργανώσεις, υπάρχει κούραση, αλλά έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει. Ο προπονητής προσπάθησε και ορθώς έπραξε δίνοντας ανάσες σε κάποιους παίκτες, αλλά μοιραία η ομάδα έχασε τη συνοχή της», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καταλήγοντας ερωτηθείς για τη μάχη του τίτλου, αλλά και της σωτηρίας δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός έχασε έδαφος με την ήττα από τον Ηρακλή, αλλά παραμένει διεκδικητής. Ο ΠΑΟΚ έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα κι αν περάσει από το «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στην ουρά δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αν εξαιρέσουμε τον Πανθρακικό. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα παιχτούν όλα».

*Το ελληνικό συγκρότημα θα τεθεί αντιμέτωπο με την Ιρλανδία, στις 19 Μαρτίου, στην Πάτρα, δύο ημέρες αργότερα θα διασταυρώσει τα ξίφη του με την Αυστρία, ενώ στις 24 του ίδιου μήνα θα παίξει κόντρα στην Φινλανδία.

Η ομάδα μας, εάν τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου της, θα πάρει το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης