Βόλεϊ: Γλίτωσε τον αποκλεισμό ο Ηρακλής

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010, 23:32
Βόλεϊ: Γλίτωσε τον αποκλεισμό ο Ηρακλής
Στα... μαλακά έπεσε ο Ηρακλής, για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του στον προημιτελικό με την ΕΑΠ για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Ο «γηραιός», ο οποίος αρχικά απειλούνταν από την CEV με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμό 5.000 ευρώ, ενώ θα δώσει το επόμενο ματς στην Ευρώπη χωρίς θεατές.

Ο αποκλεισμός των «κυανόλευκων» από την Ευρώπη αποφεύχθηκε, μετά τις εγγυήσεις που έδωσαν οι νομικοί εκπρόσωποι της ελληνικής ομάδας σε συνεργασία με την πίεση που άσκησε η ΕΟΠΕ.

Πάντως, στο επόμενο ατόπημά της η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχτεί τη χειρότερη δυνατή τιμωρία, την οποία φυσικά είναι στο χέρι της να αποφύγει, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα, για τα οποία, ούτως ή άλλως, δεσμεύτηκε στη CEV.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης:

«Με συντονισμένες ενέργειες της ΕΟΠΕ και του Ηρακλή, οργανώθηκε η νομική και πολιτική υποστήριξη του συλλόγου, κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική αθώωση του. Ο Ηρακλής δεν θα τιμωρηθεί τελικά από τη CEV με ένα χρόνο αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά με πρόστιμο 5000 ευρώ και τιμωρία της έδρας του για ένα ματς χωρίς θεατές. Όλα τα εντός έδρας παιχνίδια θα γίνονται πλέον παρουσία ουδέτερου παρατηρητή και θα λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή τους. Σε περίπτωση υποτροπής η CEV απειλεί με εξοντωτική ποινή".

Ο αντιπρόεδρος του Ηρακλή, Τάσος Αδαμίδης μετά την απόφαση της CEV δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον κύριο Προσαλίκα που βοήθησε απίστευτα στην αθώωση του Ηρακλή και τη συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά κύπελλα».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010, 23:32